Младата певица надделя в очакван двубой с Кичка Бодурова на финала в "Музикална академия", а към наградата й, освен славата, че наистина може да пее, беше добавена и елегантна "Веспа"

Поли Генова премина и през трите финални кръга на музикалното риалити - с коледен хит (Santa Claus is Coming to Town), авторско парче и любима песен ("Хубава си, моя горо"). Фаворитката на зрителите победи с близо 60% от зрителския вот и благодари на публиката, колегите си и хореографа Милен Данков, отговорен за атрактивното й сценично представяне с танцьорите от "Студио 121".

Видео: Шоуто на Поли Генова

Поли успя да запази дистанция от всички скандали в шоуто, обобщават от екипа на българския формат. Неслучайно останалите й колеги почти единодушно предпочетоха нея пред Кичка. След като получи чека си като победител, тя завърши вечерта със своя най-голям хит "На инат", с който представяше България на Евровизия 2011 в Дюселдорф.

Единственият път, когато я видяхме истински разстроена, бе заради проблеми с приятеля й Вернер; и досега тя дипломатично не отговаря дали двамата са още заедно или не. Поли е войник на сцената и дори когато си разкървави носа след удар в сценичен декор на един от концертите, довърши изпълнението си, без да се разплаче, допълват от "Музикална академия" (MA.tv7.bg).

Вицешампион от премиерния сезон на шоуто стана "желязната лейди" Кичка Бодурова, която накрая сподели, че никога не е получавала толкова обиди накуп, както при престоя си в това риалити. Тя бе и единственият представител на музикалните легенди, който остана да се бори за голямата награда.

Виж още: Нов скандал между Рут Колева и Кичка (видео)

Дичо, който бе другият финалист от групата на актуалните звезди, се класира четвърти, след като отпадна първи в последния концерт снощи.

Присъствието на бившия фронтмен от "Д2", който е бил съквартирант и във "ВИП брадър", тук ще се запомни и с глобата от 10 000 лева. Тя му бе наложена, защото след външен концерт се прибрал в Академията с четири часа закъснение, тъй като се отбил да види приятелката си Карина.

Дичо бе и участникът, който най-силно подкрепяше младите изпълнители. През всичките близо три месеца той отстояваше мнението, че именно един от тях трябва да вземе голямата награда, като само накрая посочи за свой фаворит Кичка - за да се отличава от останалите.

Виж още: Дичо подарява песен на Кичка

Все пак финалистът от отбора на талантите - определяният като "тих и кротък" Георги, стана най-добре класиралият се мъж в шоуто, като завърши надпреварата на трето място. Някак незабелязано той стигна до финала, без да е във фокуса на вниманието.

Стресът в началото на шоуто го довел до пристрастяване към храната и той качил 10 кг в рамките на месец, но след това се взел в ръце и възвърнал формата си.

Фотогалерия: "Музикална академия" на старта