Хитовете на певицата отблъсквали нападателите и ги държали на безопасно разстояние от корабите

Офицери от търговския флот споделят пред британската преса, че ранни парчета на Бритни Спиърс като Oops! I Did It Again и дебютното ...Baby One More Time били най-ефикасни срещу пиратите, които дебнели край източните брегове на Африка.

Екипите по сигурността на супертанкерите установили, че морските разбойници не можели да понасят западната попмузика, а песните на Бритни буквално ненавиждали. Високоговорителите били насочвани само в тяхната посока, за да не притесняват екипажа.

През 2011 г. край африканските брегове били регистрирани 176 пиратски нападения и за да предпазят плавателните съдове, британските ВМС поддържали 1500 военни моряци на 14 бойни кораба, които патрулирали в района, пише в. "Метро".

На подобен случай е посветен и новият филм на реж. Пол Грийнграс "Капитан Филипс" (по кината у нас от 8 ноември), в който заглавният герой, игран от Том Ханкс, става заложник на сомалийските пирати.

Междувременно Бритни разкри как изглежда корицата на осмия й студиен албум, който излиза в началото на декември, когато тя навършва 32. Първият сингъл оттам е Work Bitch.

В ръкописно писмо до своите почитатели, доста по-дълго от постингите в "Туитър", певицата обяснява, че иска албумът да покаже различните лица на една и съща личност: майка, шоумен, забавно момиче и приятел на феновете си. Заглавието му е Britney Jean, както е и нейното пълно име - Бритни Джийн Спиърс.