Предлагаме ти пет бързи начина, които сигнализират, че разговорът ще приключи в близките 10 минути или дори по-скоро. От друга страна можеш да ги използваш, за да приключиш нежелан диалог.

1. Кратките отговори 

Те са сигурен признак, че човекът отсреща е отегчен. Отговори като: "Да.", "Не.", "ОКей" и т.н. са белег за липса на заинтересованост, особено когато се познавате от скоро, или още повече, ако сте на прословутата "първа среща". 

Хората, които не обръщат внимание на подобно поведение в разговора с някой друг, са си самодостатъчни. Те искат цялото внимание на света и за тях е без значение дали ги слушаш.

2. Бутонът "Харесвам" във "Фейсбук"

Дългите разговори във формата на коментари в социалната мрежа дразнят мнозина. Не само участниците в тях се изнервят от постоянните известия, но и хората, харесали публикацията, съжаляват за това. В такива моменти, когато просто нямаш какво повече да кажеш, "харесай" последния коментар на събеседника си. Това със сигурност значи "Чао!"


Коко Роша във "Фейсбук"

3. Да кажеш: "Добре, оставям те."

Това изречение звучи много по-добре, отколкото: "Не мисля, че остана нещо интересно и стойностно, което имаш да ми кажеш!". По този начин цялата вина за приключването на разговора ще падне изцяло върху теб. 

4. Да поискаш да ти изпратят снимка

Нищо не дразни толкова много събеседника ти, като да го помолиш да ти изпрати снимка още в началните минути на първия ви разговор. А още по-зле е, ако доводът ти е: "Ъъъ, искам да те виждам, когато ми звъниш". Зловеща история! На другия човек му е пределно ясно, че ще използваш снимката за порочни цели. Край! 

5. Тялото ти говори: "Не, не искам да водя този разговор!"

Бавно започваш да извърташ тялото си на една страна, обратна на посоката, в която се намира човекът, с когото уж разговаряш. Постепенно започваш да отстъпваш назад, сякаш всеки момент ще побегнеш с писък от мястото на събитието. Човекът, от когото искаш да се отървеш, или си е помислил, че много бързаш, или се е обидил и повече едва ли ще те спре на улицата за "сладки приказки". Ето, сложи поредния успешен край на разговор. 

Предполагаме, че ще започнеш да слушаш по-задълбочено какво ти казва човекът, с когото разговаряш.