На борда е имало 148 души

Самолет на германската нискотарифна авиокомпания "Джърмън Уингс" е катастрофирал в Южна Франция. Машината Airbus A320, извършвала полет от Барселона до Дюселдорф, е катастрофирала малко по-рано днес.

Останки от летателния апарат са открити близо до село Барселонет, в южната част на Френските Алпи, на около 100 километра северно от град Ница. Причините за катастрофата засега не са известни.

Според френското издание "Ла Прованс" на борда е имало 142 пътника и 6 души екипаж.

Самолетът е излетял от Барселона в 9.55 ч. местно време. Изчезнал е от екраните на радарите в 10.39 ч. Няколко минути по-късно, в 10.47 ч. от самолета е бил изпратен сигнал за бедствие. Пилотите така и не успели да установят повече връзка с диспечерите.

И от "Джъмън Уингс" и от "Еърбъс" все още не са дали коментар за случилото се. "Джърмън Уингс" е дъщерна компания на "Луфтханза".

По думите на френския президент Франсоа Оланд вероятно няма нито един оцелял от катастрофата, предаде Франс прес. Според него при катастрофата са загинали голям брой граждани на Германия. Френският президент заяви, че ще разговаря по телефона с германския канцлер Ангела Меркел.

Източник: "Ройтерс"