Три месеца след последното наводнение, град Съединение отново е под вода. Кметът е обявил бедствено положение

До тежката ситуацията се стигна, след продължителни валежи от 12 часа. Река Потока, която минава през града, е повишила многократно нивото си и е излязла от коритото си, информира Би Ти Ви

Преливат язовирите Точиларци и в Драгомир. Залята е част от индустриалната зона, над 50 къщи в ниската част на града са наводнени. 

Хората сами се организират и изграждат диги, за да опазят имотите си. На мястото са екипи на "Гражданска защита" и пожарната. На този етап не се вижда тежка техника.

Село Росен

 Междувременно кметът на пазарджишкото село Росен Васил Рангелов сигнализира, че прелива язовирът, който се намира над селото. Става дума за микроязовир, който е общинска собственост в момента, защото концесията е развалена и се подготвя нова, коментира той, цитиран от агенция "Фокус". 

В същото време специалистите, които инспектират язовирите обявиха, че няма опасност за жителите на селото. Те посочват, че водоемът е далеч от него. Излишните количества вода, които се оттичат през преливника, се вливат в река Луда Яна. 

Хасковско 

В Хасковско нивото на реките се следи на всеки час. Очаква се в късния следобед водата рязко да се повиши. Кметовете на общините по поречието на Марица се готвят за наводнения.

Всички структури са в готовност за реакция при евентуално бедствие. Критични точки са Димитровград, Харманли, Любимец и Свиленград. 

 "Капитан Андреево" 

Възможно е граничният пункт "Капитан Андреево" отново да бъде наводнен. 

Засега обстановката в региона е спокойна. Язовир "Тракиец" е пред преливане, твърди кметът на едноименното село. От "Напоителни системи" обаче са категорични, че няма подобен риск в следващите дни.