След като привлече френската звезда Кристоф Ламбер в дебютната си лента "Чужденецът", Ники Илиев е готов с поредното си амбициозно начинание като режисьор.

Актьорът модел, който застана и зад камера, вече има готов сценарий за втори филм - спортна драма, която ще се казва "Без дъх". 

Лентата ще е нещо като българска версия на "Боен клуб" и ще е на тема "свободни двубои, кикбокс и К-1", признава звездата от "Забранена любов" пред avtora.com. 

Истинската мечта на Илиев обаче била да режисира филм за Васил Левски. "Наясно съм, че говорим за голяма отговорност и затова бих подходил към подобен проект едва когато понатрупам повече опит и събера повече средства, така че - след време. Всичко трябва да се изпипа и филмът да е достоверен. Но не е нормално да има само телевизионен театър и сериал от преди 40 години и да няма филм за най-великия българин", коментира Ники.

Първият филм на Ники "Чужденецът" излиза на 24 февруари у нас и искрено се надяваме режисьорските му умения да са много по-добри от актьорските. Все пак футболната история е показала, че най-добрите спортисти не са най-добрите треньори, може и в киното да е така. А и искрено вярваме в избора на Кристоф Ламбер.