Един от най-красивите острови в Средиземно море

Средиземно море винаги е привличало неспокойните и търсещи души - търговци, воини, завоеватели... а днес и туристи. Средиземноморието е една от най-популярните туристически дестинации. Островите там носят своя специфичен дух и усещането за почивка придобива уникален привкус. Затова и ние ви представяме 10 острова в Средиземно море, подходящи за почивка.

Днес насочваме вниманието ви към остров Сицилия

Сицилия е най-големият остров в Средиземно море. Той е подходящ за почивка заради прекрасната си природа и богата си история, която личи многобройните запазени храмове и акрополи в днешните градове - Катания, Сиракуза, Палермо и в Таормина, известните римски мозайки, красивите катедрали и църкви.

Природата на остров Сицилия е невероятна. Той се слави с разнообразния си пейзаж, включващ както морски бряг, така и най-големия вулкан в цяла Европа - Етна, който е и сред най-важните забележителности на острова. И това се редува с прохладни гори от цитруси, маслини, кипариси и палми, обширни лозя и китни села, запазили чара на онази Сицилия от филмите за дон Корлеоне.

Субтропичният и средиземноморски климат дава там най-доброто от себе си. По плажовете на острова има хора от средата на април до началото на ноември. Температурите през лятото достигат докъм 35 градуса.

Перла в сърцето на острова е и столицата Палермо, разположена на северното крайбрежие на острова. Тя съчетава в себе си модерността на големия град и запазената атмосфера на Средновековието, когато завоюва своето величие.

На острова има няколко заслужаващи внимание курорти - по Йонийското крайбрежие Таормина, Джардини Наксос, Ачиреале и Агридженто на средиземноморския бряг. Таормина е най-аристократичният курорт на Сицилия, известен с романтиката, която носи.

Заслужава си да се спомене и сицилианската кухня, която се смята за една от най-вкусните и най-здравословните на света. Кулинарната мисъл на острова е създала шедьоври от домати, пипер, чушки, тиквички, маслини, картофи, патладжан, цитрусови плодове, риба и други морски деликатески, сирена, както и голямо разнообразие от месни продукти. Като добавим към тях и прочутите сицилиански вина, островът се превръща в предпочитана дестинация за всеки гастроном.

Източник: Bulevard.bg