"Твоята съдба е да бъдеш много жестоко измъчвана" е сред съобщенията, които Стелиана Божидарова получава на профила си във "Фейсбук", след като е била бита от футболен хулиган

Онлайн тормоз и изпращане на заплахи за живота и сигурността на журналистка, след като футболен хулиган я пребил. 

"Ако Манол Петров влезе в затвора, ти изгаряш", "България ще ти се стори тясна", "Твоята съдба е да бъдеш много жестоко измъчвана" са сред посланията, които журналистката Стелиана Божидарова получава в профила си във "Фейсбук", след като е завела дело срещу нападателя си. 

Конфликтът между Божидарова и Манол Петров е избухнал на 9 септември вечерта на стадион "Лазур" в Бургас по време на футболния "Нефтохимик". Журналистката твърди, че била нападната от Петров заради неин репортаж. Той я съборил на земята и започнал да я рита.

Според Манол Петров това не е вярно. Неговата версия е, че журналистката е нападнала него, докато детето му е било там.

Виж още: Скинари пребиха възрастен мъж пред внучетата му

По случая е заведено досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. Ако бъде доказана вината му, Манол Петров може да получи до 3 години затвор. 

Два дни след инцидента журналистката започва да получава заплахи във "Фейсбук".

"Доста са стряскащи и притеснителни. Започнах да ги получавам във "Фейсбук" от профил с името Дейвид Лейн", обяснява Божидарова. Дейвид Лейн е известен американски ксенофоб, осъден за рекет, заговор срещу правителството и убийството на радиоводещия Алън Бърг. 

Виж още: Хулиганстваща България

По думите ѝ психическият тормоз се изразява и в обидни колажи и всевъзможни обидни квалификации по неин адрес. 

Стелиана Божидарова ще заведе и гражданско дело срещу насилника си. А ако го спечели, парите ще дари на школата на "Нефтохимик". 
 

Източник: Нова телевизия