A'jia е първият бутиков хотел на азиатския бряг.

Трябва да е престъпление да се намираме до такава люлка на културата като Истанбул и да не сме го посещавали нито веднъж. Също толкова наказуемо, колкото и непознаването на родните красоти. 

Истанбул е от онези места, които сами пишат историите ти, а всичко, което се иска от теб, е да се загубиш. За да сме сигурни обаче, че винаги ще намериш подслон, запомни името A'jia и адреса е Ahmet Rasim Pasa Yalisi Cubuklı Cad. No 27 34812 Kanlica / Истанбул / Турция. 


Вижте по-голяма карта

A'jia е първият бутиков хотел на азиатския бряг. Отваря врати през 2004, но бялото имение е построено през 1876 и през годините е било казарма, стопанисвана от съветника на Ататюрк, Ахмед Расим Паша, а по-късно и начално училище. 

Сега обаче A'jia е ослепителна резиденция, която се оглежда в Босфора. 16-те елегантни стаи контрастират успешно на традиционния екстериор. Всяка от стаите към водата има балкон, където можеш да закусваш и обядваш на голяма маса, гледаща към Босфора. Не е изненада, че хотела е предпочитано място за сватба и меден месец. 

A'jia разполага със собствена лодка, която може да бъде използвана по всяко време. Хотелът е близо до ресторанта Müzedechanga в музея Sakip Sabanci, намиращ се срещу европейския бряг, а за твое улеснение безплатна лодка ще те заведе и ще те върне обратно. 

Източник: Bulevard.bg