Симънс, който преди е работил за модна къща Jil Sander, дълго време бе смятан за малко вероятен кандидат за престижната позиция.

Официално е! Раф Симънс е новият художествен директор на Christian Dior, съобщи парижката модна къща вчера. С това най-накрая се сложи край на спекулациите кой ще заеме мястото на Джон Галиано.

Галиано напусна Dior, след като бе заснет във видимо пияно състояние да отправя антисемитски обиди към двойка в бар в Париж. 

Симънс, който преди е работил за модна къща Jil Sander, дълго време бе смятан за малко вероятен кандидат за престижната позиция. Причината за подценяването му се дължеше преди всичко на факта, че Dior водеше преговори с главния дизайнер на Louis Vuitton, Марк Джейкъбс.

В лично изявление 44-годишният белгиец изрази благодарността си към модната къща и обясни, че ще представи първата си колекция Haute Couture като част от Dior още през юли тази година, съобщи Reuters.

След случката с Джон Галиано изпълнителният директор на модната къща Сидни Толедано бе изправен пред истинско изпитание. Медиите непрестанно го обсипваха с въпроси кой ще наследи гениалния дизайнер и какво всъщност ще бъде бъдещето на марката. 

На мястото на Галиано бе поставен бившия му съветник Бил Гайтен, но работата на заместващия дизайнер бе подложена на остри критики в модните среди.

Сега обаче Dior и критиката нямат от какво да се оплачат.