Доработеното от Mansory Lamborghini Aventador ускорява от място до 100 км/час за 2.8 сек. Найс, а?

Първата доработка на Mansory върху най-новото V12 Lamborghini беше представена през тази година в Женева. Сега тунерите представят още по-брутален Aventador. Mansory Carbonado надгражда доработката от Женева, като се отличава с наличието на много, наистина много карбон, пише automedia.bg.

Дори в стандартната си версия Lamborghini Aventador LP700-4 има множество карбонови детайли както в конструкцията, така и в купето си. При версията на Mansory обаче всеки един детайл от тялото на колата е изграден от въглеродни влакна.

В резултат на интегрирания карбонов бодикит, автомобилът е станал по-широк с 40 мм отпред и 50 мм по-широк в задната си част. Карбон има дори по джантите, които са ковани и имат размер 20 инча на предния мост и 20 на задния.

Специалният Lamborghini Aventador Mansory Carbonado ще бъде произведен в само 6 екземпляра. Цени не се съобщават, но пък тунерите разкриват какво са правили по 6.5-литровия V12 двигател. Доработката на агрегата всъщност не е нещо особено. Препрограмирано е електронното управление на колата, като е добавена и нова изпускателна система.

Резултатът е мощност от 754 к.с. при 8,300 об/мин и 750 Нм въртящ момент при 6000 об/мин. Стандартно автомобилът разполага с мощност от 700 к.с. при 8,250 об/мин и максимален въртящ момент 690 Нм при 5,500 об/мин.

В резултат на промените доработеното возило е способно на ускорение от място до 100 км/час за 2.8 секунди и на максимална скорост от 355 км/час.

В салона доработката е засегнала тапицерията, която сега е украсена със специални орнаменти. Волана е нов, изграден от карбон, а педалите са алуминиеви.