Все повече хора у нас предпочитат да пътуват по-рядко, но до по-далечни и по-екзотични дестинации

Далечни и екзотични дестинации в Азия и Африка стават все по-актуални сред българските туристи, съобщи БНТ. 

От туристическите агенции отчитат, че засиленият интерес се дължи на все по-ниските цени, което прави тези екскурзии по-достъпни. Най-често българите избират да почиват по една седмица, затова и повечето пакети, които предлагат туристическите агенции, са за 7 или 8 нощувки. 

За по-близките дестинации, като Гърция и българското Черноморие, цените за едноседмична почивка са около 400-500 лв.

Сред новите любими дестинации на българите обаче попадат и места като Малдивите, Мексико, Куба, Доминикана, Мадагаскар и др. В последните години туропераорите отчитат, че предпочитаме да пътуваме по-рядко, но харчим повече пари, за да видим някое по-отдалечено и екзотично кътче. Това потвърждават и представители на туроператорите.

Виж още: Ваксините, които ни трябват при екзотични пътувания

"Става въпрос за пакети от 2000 лв, в които отново човек може да отиде за една седмица някъде да се наслади на доста сериозен лукс, защото в тази цена влиза петзвезден хотел и обслужване "ол инклузив", посочва Пламен Иванов от туристическа агенция. 

"Интересното е, че авиокомпаниите започнаха една борба за сваляне на цените, което допълнително ни улеснява нас да предлагаме такива дестинации, за които хората не са си мислили преди 5 или 10 години, че изобщо някога могат да посетят", допълва той.

Съветът на туроператорите към българските туристи е предварително да се информират за дестинацията, която са избрали, защото има периоди, когато не е препоръчително да се пътува заради твърде горещото или твърде дъждовно време.

Източник: БНТ