Работа по поръчка и кражби на отделни части

Дори сред крадците на коли има мода. В момента актуалните действия при джамбазите са свалянето на фарове от автомобилите. 

Тъй като частите са скъпи и лесни за пласиране впоследствие, това се е превърнало в тенденция. Освен това по този начин крадците няма нужда да разбиват ключалки.

Джамбазите търсят скъпи возила, тъй като техните фарове често струват по няколко хиляди лева. Освен това по този начин не влизат в сблъсък със застрахователните фирми, тъй като дори при пълно автокаско липсващите фарове не се възстановяват, показа проверка на Форумнюз.

Според изданието автокрадците често работят и по поръчка. В някои софийски квартали джамбазите набавят части според нуждите на клиента. Така доста хора осъмват без предни стъкла например. 

Виж още: Над 3600 автомобила са откраднати за 2015 г.​

"Слязох да запаля двигателя да поработи в студеното време, и видях, че нямам стъкло, но любезно ми бяха оставили уплътнението му, закачено на огледалото за задно виждане", разказа потърпевш.

Същото се случва и с други авточасти, които умело са свалят само за минути и заминават по предназначение според списъка на автокрадците.

Източник: Форумнюз