Гласовитата певица от втория "Мюзик айдъл" играе строгата надзирателка от затвора Мама Мортън в българската постановка на мюзикъла - но не е единственото звездно име в екипа

Главните герои - Рокси, Велма, Мама Мортън и Били Флин - във филма от 2002 г. се изпълняваха от Рене Зелуегър, отличената с "Оскар" Катрин Зита-Джоунс, номинираната Куин Латифа и Ричард Гиър, а у нас в тях се превъплъщават актьори и певци,  избрани с кастинг.

Постановката в Държавния музикален и балетен център (MusicTheatre.bg) е дело на режисьора Бойко Илиев, реализирал на българска сцена и рокоперата "Исус Христос суперзвезда", а преводът е на Виктор Макаров.

Сред изпълнителките на Рокси е Рахел-Лилия Михаел Тодорова, по-популярна като певицата Рейчъл Роу и дъщеря на Камелия Тодорова. Актьорът от сериала "Къде е Маги?" Атанас Сребрев пък е адвокатът Били Флин, който срещу фиксиран хонорар успява да измъкне от затвора дори доказани убийци.

Нора в ролята на Мама Мортън

Мюзикълът на Джон Кандър по либретото на Фред Еб и знаменития Боб Фос е създаден по пиесата "Чикаго" (1926 г.) от журналистката Морин Далас Уаткинс, която описва действителни събития, отразявани в пресата.

Премиерата му на Бродуей, с хореографията на Фос, е през 1975 г., а възстановената в средата на 90-те постановка държи третото място по продължителен сценичен живот след "Фантомът на операта" и "Котките", а екранизацията на Роб Маршъл получи "Оскар" като филм на годината и спечели още пет статуетки от общо 13 номинации.

Творческият екип у нас обаче е реализирал свой авторски прочит, собствена трактовка на образите и драматургията, а не реплика на оригинала. Хореограф на българската постановка е младата Татяна Янева.

Преди десетина години мюзикълът имаше и руска версия, осъществена от Филип Киркоров, която според злите езици довела до развода му с Алла Пугачова по финансови причини.