Легендарната формация идва на бургаския фестивал в максимално пълен състав: Method Man, RZA, GZA, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God и Masta Killa, към които броени дни преди старта бяха добавени имената на Raekwon, Allah Mathematics и Cappadonna

Кръстниците на хардкор хип-хопа "Ву-Тан клан" забиват на Главната сцена в шестото издание на Spirit of Burgas. Гигът у нас - в неделя, 28 юли - е част от световното турне по случай шестия Wu албум, с който отбелязват 20 години от платинения си дебют Enter The Wu-Tang (36 Chambers).

Девет лимузини ще ги посрещнат на летище Бургас. За престоя им у нас трябва да се използва зелена енергия, с минимално въздействие върху природата. Наблягат на органични, Fair Trade храни, богати на белтъчини, а преди да излязат на сцената, се черпят с бира, протеинови и енергийни напитки, вино, шампанско, безалкохолни и вода. Луксозни тоалетни принадлежности, king-size бели хавлии и пет кутии кондоми са сред другите им звездни изисквания.

Виж още: Първите звезди на Spirit of Burgas 2013

Основите на групата полагат тримата братовчеди Genius (GZA), Prince Rakeem (RZA) и ODB. Името заимстват от филма Shaolin and Wu Tang. Постепенно към Клана се присъединяват и останалите членове, като голяма част от емситата са роднини и приятели от деца.

През годините стилът им се развива и всеки от групата издава солови проекти. Запазената им марка в съвместната работа са здравите хардкор бийтове и агресивните текстове, пълни с метафори, които представят живота им в Ню Йорк с елементи от китайската култура и филмите с бойни изкуства.

RZA е лидерът и визионерът на Клана, продуцент на общите им албуми, както и на много от техните солови проекти. Миналата година той направи и пълнометражния си режисьорски дебют, продуциран от Куентин Тарантино - The Man With The Iron Fists.

През 1997 г. се появява вторият албум - Wu-Tang Forever, който се продава в тираж половин милион още през първата седмица. След албум номер 3, The W (2000), през 2001-ва е ред на четвъртия - Iron Flag. Петият им албум, 8 Diagrams (2006), е последван от шест години мълчание, а за юли 2013, "Ву Тан" са насрочили премиерата на A Better Tomorrow, който отбелязва 20-годишнината им.

Анди Си е диджеят, който поема щафетата след хип-хоп великаните на 28 срещу 29 юли.

След първото си участие на Spirit of Burgas 2010 Анди Си се завръща на главната сцена, за да се погрижи за забавлението в малките часове.

Смятан за един от най-великите диджеи на всички времена, основателят на "Рам рекърдс" посвещава почти две десетилетия от живота си на музиката, която обича - и това го превръща в една от най-емблематичните фигури в джънгъл и дръм енд бейс движението.

Билетите за Spirit of Burgas 2013 са в продажба и в мрежата на "Ивентим", както и в кината "Арена" и веригите магазини от партньорската мрежа. Цени - 119 лв за 27 и 28 юли, по 79 лв. за един от двата дни или 40 лв. за влизане след полунощ.