В "Къртицата", което тръгва по Тв7 от 25 март, звезди ще съжителстват с обикновени хора в продължение на три месеца

Иван и Андрей са продуценти чрез своята "Междинна станция", но и водещи на новото шоу, определяно като най-мащабното риалити, правено у нас.

Рекламната кампания за него вече започна в началото на седмицата, когато над паметника "1300 години България" край НДК се завъртя хеликоптер, уж за да демонтира рушащия се монумент.

Инсценираният опит да се демонтира паметника в градинката на НДК е само първото от поредицата прeдизвикателства на Къртицата. Снимка: Булфото / Миро Златев

"Къртицата" (The Mole) е приключенски риалити формат, който възниква през 1999 г. в Белгия и досега е осъществен в 40 държави по целия свят.

В България шоуто ще изглежда по различен начин, но основният въпрос и тук ще е "Кой е Къртицата?", т.е. онзи участник, който е "предателят на четата" и проваля останалите в техните мисии / битки.

Предаването е интерактивно и зрителите ще влизат в ролята на детективи в борба за седмичната награда от 5000 лева, като за целта трябва да следят развръзката и действията на Къртицата. Победителят измежду участниците пък ще получи четвърт милион лева.

Деян Донков ще съжителства с Николета и Азис в "Къртицата"

Освен Азис и Николета Лозанова, които след "Къртицата" ще имат и други дългосрочни ангажименти в Тв7, сред първите звездни лица, привлечени за участие в шоуто, е и актьорът Деян Донков.

Приех, защото този формат е различен от всичко останало, което сме гледали, а и за мен това ще е много голямо предизвикателство, обясни Николета. Малко по-рано тя анонсира във "Фейсбук", че е готова отново да скандализира България.

Виж още: Интервю с Николета Лозанова 

Плеймейтката уточни, че през това време бебето Никол ще е плътно до баща си Валери Божинов (отскоро футболист и капитан на италианския "Виченца"), а той обожавал да се грижи за дъщеричката си.

За рекламите на "Къртицата" Николета отново облече булчинска рокля

Този месец започват кастингите, където ще бъдат определени редовите участници, които ще живеят под един покрив със звездите. Търсят се смели, силни, съобразителни и оригинални личности, а датите са:
15 и 16 февруари - Бургас,
17 и 18 февруари - Варна,
22 и 23 февруари - Пловдив,
24 и 25 февруари - София.

Попфолк звездата Азис, който има опит и като тв водещ, се снима по потник посред зима за рекламен клип за новото си риалити. Той е живял и в Къщата на "ВИП брадър-2" през 2007 г.

Бъдещият дом на виповете и същият брой техни "съквартиранти" е в близост до Къщата на "ВИП/Биг брадър", но е четири пъти по-голям.

За разлика от воайорското шоу обаче, където "съквартирантите" стоят седмици наред затворени пред тв камерите, живеещите в Базата ще излизат навън и ще бъдат изправяни пред различни физически и психологически предизвикателства.

Андрей, Азис, Николета, Иван и изпълнителният директор на Тв7 Николай Бареков представиха новото риалити на 5 февруари в столичния хотел "Хилтън"