Водещата на прогнозата за времето по Нова телевизия се включи в кампанията, като добави към всекидневното си облекло част от пиринска носия

С отиването си на работа в носия и дънки Никол Станкулова демонстрира, че традиционното народно облекло може да се съчетае с модерните, съвременни дамски дрехи.

Тв синоптичката стана атракция и за колегите си, като позира пред картата с прогнозата за времето, вече в официално работно облекло, което също бе съчетала с носията.

Инициативата на Нешка Робева "Преоткрий традициите" е част от спектакъла "Мистерията Еньовден", който се играе за последен път в София в три поредни дни, 8, 9 и 10 април 2014 г., в зала 1 на НДК. Началният час е 20, а билетите са на цени между 20 и 50 лв.

Фотогалерия: "Мистерията Еньовден" в снимки

Преди броени дни към кампанията се присъедини и Васил Михайлов. Актьорът ветеран, популярен с ролята на капитан Петко Войвода, позира пред Военния театър на столичната ул. "Раковски", облечен с калпак, ямурлук, черно-червен пояс и бяла риза с шевица.

В оставащия близо месец до спектакъла в НДК всеки може да покаже своята подкрепа за кампанията, като добави във всекидневието си малък автентичен аксесоар или народна носия.

Може да се включите в "Преоткрий традициите" и като качите снимка или видео във "Фейсбук" страницата на "Мистерията Еньовден". На 4 април ще бъдат обявени имената на трима участници, които чрез жребий печелят двойни покани за спектакъла на 10-ти.