Миналата година номер 1 все още беше Чарли Шийн с 40 млн. долара. Сега обаче класацията на сп. "Форбс" се оглавява от наследника му в "Двама мъже и половина" Аштън Къчър, а в десетката е и екранният му брат

С хонорара си от сериала, който тази есен навлезе в своя 10-и сезон, 34-годишният Аштън е спечелил 24 млн. долара. Без Чарли рейтингът може да е спаднал, но ситкомът е все още сред гвоздеите в програмата на Си Би Ес.

От изданието уточняват, че - подобно на героя си Уолдън Шмид, който е интернет предприемач, - Аштън Къчър инвестира в Силиконовата долина, като притежава дялове от Skype, Spotify и Airbnb.

Данните на "Форбс" отчитат периода между май 2011 и май т.г., затова на второ място се нарежда Хю Лори с 18 млн. долара. Сериалът му "Д-р Хаус" приключи тази пролет и сега британският актьор може да се посвети на втората си страст - музиката, след като вече издаде блус албума Let Them Talk.

Също 18 млн. е спечелил и Рей Романо. Макар новият му сериал "Мъже на средна възраст" да продължи само два сезона, актьорът печели достатъчно от повторенията на предишната си хитова поредица "Всички обичат Реймънд". Освен това той получава и солиден допълнителен доход, като озвучава главния герой - мамута Мани, в касовите анимации "Ледена епоха".

По 15 млн. долара са спечелили съответно Марк Хармън, звезда на "Военни престъпления" (NCIS) от десетилетие насам, и Алек Болдуин, чийто сериал "Рокфелер плаца 30" навлезе във финалния си сезон.

Марк Хармън (вдясно) като спецагента Джетро Гибс от "Военни престъпления", който го нарежда сред 10-те най-високоплатени актьори в тв сериалите през 2011-2012 г. Поредицата с оригинално заглавие NCIS (Naval Criminal Investigative Service) върви по Нова тв всеки делник от 22,30

По-надолу в Топ 10 са Тим Алън от започналия миналата есен "Последният мъж на света" (Last Man Standing, 14 милиона) и чаровният неврохирург от "Анатомията на Грей" - Патрик Демпси (12 милиона).

Между тях се вклинява Джон Крайър от "Двама мъже и половина". Въпреки че героят му Алън Харпър страда от хронично безпаричие, актьорът е спечелил 13 млн. за ролята, а неотдавна добави в актива си и награда "Еми 2012" - вече не като поддържащ, а като главен изпълнител в комедиен сериал.

Джим Парсънс и Джони Галеки от "Теория за Големия взрив" са прибрали по 8 млн. долара, колкото и Джейсън Сигъл от "Как се запознах с майка ви".

Последният се откроява сред актьорския ансамбъл на сериала благодарение на своята работа в киното - той е основна фигура в "Мъпетите" (като сценарист, актьор и продуцент), събрал 160 млн. долара приходи и отличен с "Оскар 2012" за най-добра песен.