Четиригодишният Уоли, мелез между бигъл, басет и боксер, бе провъзгласен за най-грозното куче на света в юбилейното 25-о издание на конкурса

Уоли завоюва титлата и паричната награда (1500 долара) заради огромната си глава, късото набито туловище, гърбицата и, не на последно място, патешката походка, с която спечели публиката на конкурса в Петалума, щата Калифорния.

Трябва да го видите как ходи, за да разберете, че заслужава напълно победата, за която обикновено се състезават китайски качулати, пудели, териери, боксери, мопсове и голи перуански кучета, коментират организаторите.

Стопанката Тами Барби отглежда Уоли от тримесечната му възраст, а един от съдиите отбеляза, че питомецът й е като сглобен с "Фотошоп" от различни кучешки породи и животински видове.

Тази година бе 25-ото издание на конкурса, който се провежда в началото на лятото по време на панаира "Сонома-Марин". Титлата си оспорваха 30 претенденти за титлата.

Видео: Най-грозните кучета в света през 2012 г.

По случай юбилея излезе и книгата World’s Ugliest Dogs: The Official World’s Ugliest Dog Contest Book от Вики ДеАрмън (160 стр., 12,95 щ.д.), на чиято корица могат да се видят някои от предишните лауреати.

Фотогалерия: Най-очарователното грозно куче