"Никой, който е с ума си, няма да дойде в Хелзинки през ноември. Освен теб. Добре дошъл!" - така посреща туристите финландската столица

Каква е асоциацията ви като чуете Хелзинки? Сигурно не си представяте как се припичате на слънце?

Както гласи и надписът, който ви посреща на летището във финландската столица: "Никой, който е с ума си, няма да дойде в Хелзинки през ноември. Освен теб, негоднико. Добре дошъл."

Туристическият сайт VisitFinlandе потвърдил, че надписът е съвсем истински и наистина се вижда от всеки, който слезе на летището.
А ето какво казва Мариане Викула от "Слъш" - компанията, произвела плаката:

"С едва няколко часа слънчева светлина през зимата и изобилие от кишави локви по земята, Хелзинки през ноември вероятно е най-лошото място от метеорологична гледна точна, което можете да си представите. Тъмно, влажно и студено. Страшно трудно ни е да промотираме нашата прекрасна столица. Може да сте виждали снимки на красиви заснежени простори - е, добре, обикновено няма да попаднете на такива в Хелзинки (те са в Лапландия). Ние в "Слъш" винаги сме държали на оригиналността и честността, така се опитваме да направим максималното с нашто лайняно време."

V helzinki vsashtnost e krasivo

Всъщност въпреки неприятното време Хелзинки е бил посетен от 3,5 млн. туристи през 2015 г.

Helzinki

Само през септември т.г. по последни данни финландската столица са посетили 308 хил. души.

Източник: "Индипендънт"