Самолетът се е отклонил от курса си заради лошо време

Изчезналият в четвъртък алжирски самолет се е разбил в Африка. За това съобщиха официално авиовластите в Алжир, цитирани от "Ройтерс".

Според информацията, недалеч от алжирската граница на пилота е било наредено да се отклони от първоначалния си маршрут заради лоша видимост и риск да се сблъска с друг самолет. Малко след това е загубена връзката с него - над Гао, Мали. В района е имало силна пясъчна буря.

“Намерихме алжирския самолет. Останките се намират на около 50 км от границата с Буркина Фасо в областта Госи. Получихме данни от очевидци, които са забелязали падане на самолет в Госи и концентрирахме усилията си там“, заяви Жилбер Дендре от армията на Буркина Фасо, цитиран от AFP.

На борда на самолета на компанията "Ер Алжери" е имало 51 френски граждани, 24 граждани на Буркина Фасо, 8 ливанци, 6 алжирци, 6 испанци, 5 канадци, 4 германци и 2 граждани на Люксембург, съобщават френските власти.

Транспортният министър на Буркина Фасо Жан Бертен Уедраго заяви, че самолетът, който изпълнявал полет от столицата Буркина Фасо, Уагадугу, за Алжир, поискал промяна на курса в 01.38 часа по Гринуич заради буря в района.