Третото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste е вече в историята. Винари от над 50 изби се събраха под един покрив, за да представят на най-доброто от своята продукция.

Повече от 4000 души посетиха изложението и съпътстващата програма през двата изминали дни и се увериха, че българското вино продължава да доказва големия си потенциал. Никога досега толкова много винари не се бяха събирали под един покрив, за да представят продукцията си пред широката публика. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино запознаваха посетителите с концепцията и философията за отделните вина.

Миналогодишният DiVino.Taste едва побра в зала Концертна на Централния военен клуб желаещите да опитат най-добрите вина от България. Затова третото издание на най-значимото винено събитие се премести на нова сцена - зали 6 и 8 на НДК. И те на свой ред се оказаха тесни за големия брой посетители, така че организаторите на този форум сe оказват изправени пред ново предизвикателство - да намерят още по-подходящо място, което да отговаря на огромния интерес към българското вино. Вече са ясни датите за провеждане на четвъртото издание на DiVino.Taste - 15 и 16 ноември 2014 година.

По традиция, преди закриването на форума беше обявено DiVino Топ 10 за 2013. Това са най-добрите български вина според екипа на DiVino, като в първоначалната селекция и класацията участват само вина с годишно производство над 2000 бутилки:

1. Castra Rubra 2009
2. Dragomir Cabernet Sauvignon & Merlot Reserva 2010
3. Ivo Varbanov La Puerta del Vino Syrah 2010
4. Enira Reserve 2008
5. Logodaj Hypnose Single Vineyard Merlot Reserve 2010
6. Solitaire Cabernet Franc 2011
7. Santa Sarah Privat Mavrud 2009
8. Minkov Brothers Oak Tree 2010
9. Villa Yustina Monogram Mavrud & Rubin 2009
10. Edoardo Miroglio Soli Invicto 2010

Всички вина от Топ 50 може да намерите в следващия брой на DiVino Magazine. Екипът на DiVino.bg и Gourmet Publishing благодари на всички изложители, посетители и партньори и очаква с нетърпение четвъртото издание на DiVino.Taste!