Оръжия и боеприпаси са открити при повторно претърсване на апартамент в Благоевград, нает от двамата обвиняеми за убийството на Орхан Изиров от петричкото село Яворница

Вещите са намерени в специално пригоден тайник в гардероб в жилището, каза на пресконференция в Благоевград главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

"Иззет е автомат "Калашников" с пригодена база за монтиране на оптичен прицел

пистолет "Макаров", картечен газов пистолет, три пълнителя, кутии с патрони от различен калибър, както и хероин. Първоначално смятахме, че става въпрос за битово убийство, но в последствие се оказа, че се касае за убийство за разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса. От анализа, който се вижда към момента, това е една фабрика за убийства", заяви Лазаров, цитиран от "Дарик". 

Той поясни, че предстои да бъде изяснено 

дали с намерените оръжия са извършени други тежки престъпления

както на територията на страната, така и зад граница

Убийството на 46-годишният Орхан Изиров беше извършено на 14 януари между селата Първомай и Кърналово, Петричко. Двамата мъже, извършили престъплението, бяха задържани 10 дни след разстрела. 

В рамките на оперативната работа Радослав Валеов, на 28 г., и Георги Георгиев, на 33 години, признаха, че са убили петричкия хотелиер Орхан Изиров. Окръжен съд - Благоевград остави двамата мъже за постоянно в ареста. 

Преди убийството Валеов и Георгиев са излежавали присъда в Гърция

но наскоро били освободени от затвора и се завърнали в България. 

В хода на разследването са събрани допълнителни доказателства за извършване на престъпна дейност във връзка с държане на оръжия и боеприпаси без разрешение, както и за притежание на наркотични вещества с цел разпространение, обобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Весела Стоилова. 

Тя поясни, че част от боеприпасите, открити в апартамента на убийците на Изиров, са използвани и за конкретното престъпление в Петричко.