В други осем заведения има размествания в бордовете на директорите

От началото на мандата си здравният министър д-р Петър Москов е сменил шефовете на 11 държавни болници в страната.

Уволненията

С нови началници са университетската "Д-р Георги Странски" в Плевен, тубдиспансерите в Роман и Перник, както и областните лечебни заведения в Благоевград, Бургас, Перник, Разград, Русе, Смолян, Стара Загора и Ямбол.

Освен тях в други осем болници Москов е направил промени в бордовете на директорите. Така здравният министър е правил рокади в 19 болници от общо 56 държавни здравни заведения, като все още предстоят общи събрания във всички 26 областни лечебни заведения, където също се чакат промени.

Мотивите на здравното ведомство са лоши финансови показатели, пропуски в организацията на работа и ниско качество на медицинската услуга.

БСП обвинява в чистка 

Многото уволнения дадоха повод на БСП да обвиняват здравния министър в политическа чистка. Като пример депутатите от левицата Кристиян Вигенин и д-р Емил Райнов посочиха смяната на директора на болницата в Благоевград д-р Владимир Пандев.

По думите им лечебницата нямала дългове, не били констатирани и никакви злоупотреби. Самият Пандев се закани да обжалва уволнението си в съда.

Източник: в. "Преса"