Телекомът стартира инициатива за интернет грамотност - "Интернет за всички"

16 младежи от приемни семейства преминаха обучение за интернет грамотност в Мтел, като част от новата програма на телекома "Интернет за всички". Инициативата си поставя за цел да помага на деца и младежи, като ги обучи в основните правила за безопасна работа с интернет. 

Лектори в рамките на програмата са специалисти от компанията, които обучават младежите безвъзмездно. 

По време на заниманията децата се запознават с това колко важна е сигурността при работата в световната мрежа и как може интернет да ни бъде от полза, за да учим нови неща. 

Това е и основната тема на книгата "Първи стъпки в интернет", която Мтел издаде, за да може по лесен и достъпен начин подрастващите да осъзнаят колко е важно не само да могат да използват интернет, но и как да го правят по сигурен начин.

С подкрепата на Мтел, освен денят в телекома, момичетата и момчета от приемни семейства, прекараха цяла седмица на летен лагер в София. Sofia Motion Camp е инициатива, която се реализира по идея на самите младежите, които участваха в Националната годишна среща по приемна грижа, проведена в края на май, отново с подкрепата на Мтел. 

Служители от телекома посветиха по един ден на гостуващите младежи, за да ги запознаят със своите хобита или просто, за да се забавляват заедно с тях.

Мтел подкрепя каузата на приемното родителство чрез проекта "Приеми дете. Създай бъдеще" вече трета поредна година. Благодарение на телекома се реализират редица кампании за популяризиране на социалната услуга и подкрепа на приемните родители в тяхната мисия. 

Мтел предоставя по един лев от стойността на над 30 модела от най-търсените модели смартфони за децата в приемни семейства.