Националистите искат кадрите на ДПС вън от властта, смята лидерът на движението

"Думите "Ако не се разплете възелът, който е оплетен около Бойко Борисов, предсрочните избори през 2015-а ще бъдат необходимост" не са закана, не са заплаха. Това е обективен анализ, свързан с разбирането ми", коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан. 

"Властта няма проблем с ДПС, властта има проблем със своята немощ. Например, едвам оцеля плоският данък", добави Местан. 

"ДПС ще гласува не в подкрепа на ГЕРБ, а в подкрепа на собствената си политическа идентичност. Ако някой очаква да се държим талибански опозиционно, да гласуваме винаги против всичко, защото сме опозиция, няма как да стане", коментира лидерът на движението.

Местан коментира и думите на Георги Първанов, че се наблюдава сближаване между ДПС и ГЕРБ. Според него това е някакъв вид ревност. 

Лидерът на ДПС не пропусна да спомене и "изтръгването" на кадри на ДПС от всичките нива на властта. Той определи случващото се като политическа немощ: "Това е елементарен подход. Ставащото е дрън-дрън ярене". 

Ние желаем успеха дори и на това правителство, защото иначе неуспехът се заплаща от всички, каза още Местан.

Относно това дали Бойко Борисов би бил добър президент, лидерът на ДПС напомни, че е твърде рано да се говори за това. Според него обаче анализаторите имат основание да виждат в поведението на Борисов ролята му на президент. 

Във връзка с разпространяващите се слухове, че има влошаване на отношенията между него и Ахмед Доган, Местан заяви, че не може да отговори положително на това за съжаление на опонентите на ДПС.