Ако не искате да изглеждате нелепо в очите на онази половина от човечеството, която знае и разбира повече от мода, не подражавайте на футболистите

Мъжкият гардероб като цяло е доста по-консервативен от дамския.

Господата значително по-рядко си позволяват да следват модните писъци и да подражават на моделите от списанията.

Все пак има известен порив да се подражава на футболистите и рок звездите и атрактивния им начин на обличане.

А това крие рискове.

Затова, джентълмени, ако не искате да изглеждате нелепо в очите на онази половина от човечеството, която знае и разбира повече от мода, забравете за следните тенденции:

Твърде къси шорти

Няма нищо по-приятно от затоплянето на времето, когато вадим летните дрехи и обуваме къси панталони. Бермудите носят усещане за непринуденост, ваканция, лекота.  Тук има само едно правило - шортите не бива да са твърде къси. Коко Шанел е смятала, че дамските колене не са привлекателни и трябва да бъдат прикрити, а какво остава за мъжките?

Ne na tvarde kasite bermudi

И така правилото е същото като за дамския делови гардероб - дължината може да варира само до един пръст над коляното. Ще се съгласите, че не е нужно да си Коко Шанел, за да не примираш от вида на космати мъжки прасци и бедра, изложени на показ.

Впитите дънки

Голямо НЕ. Прекалено тесните джинси няколко сезона владееха дамския гардероб, но сега отстъпват позиции и там. А какво да кажем за мъжкия - нека отнесем male skinny тенденция в графа "недоразумения" и да забравим за нея. Нали?

Широко деколте

Не се залъгвайте от снимките в лайфстайл изданията, показващи расови екземпляри с бради, кокове и разгърден тишърт. Не е готино, не е cool, не е секси. Независимо дали открива грижливо епилирани гърди или мъжествени валма, широкото деколте не е привлекателно. Когато облечете разгърдена тениска, приличате на човек, минал 40-те, който употребява младежки жаргонни изрази с надеждата да мине за готин.

Тениски с "шегаджийски" надписи

Фланелки с надписи от типа "секс инструктор", "Истинският звяр е тук долу" и стрелка, сочеща колана, Eat, sleep, dance, repeat - запазете ги за събиранията с приятелчета на по бира. Тези надписи може да ви се струват страшно остроумни, но те отправят ясно послание към дамите, че сте недорасли.

Джапанки

Още едно голямо НЕ. С известни уговорки можем да ги приемем като част от плажното облекло и никъде, ама наистина никъде другаде. И не - това, че на подметката има отпечатано лого не ги прави приемливи. Мъжките чехли с ремъци на Х също са обида към добрия вкус.

Zabravete kasniya elvis golyamata toka ne e cool i tochka

Голяма тока на колана

Същото е като с тениските с надписи - голямата тока дава ясен сигнал, че у вас живее едно момченце, което си пада по филми с каубойци и няма намерение да си тръгне. Неприемливи са както катарамите с черепи, кравешка кожа или бича глава, така и тези с крещящо лого на голяма марка. В първия случай става въпрос за непреодоляна инфантилност, във втория - за простотия, съчетана с непознаване основите на модата.

Списъкът може да бъде продължен, разбира се, но приемаме, че такива ужасяващи престъпления срещу модата и елементарното приличие като анцунг извън спортното игрище, потник, сандали с чорап, елек с патрондаши или хигиенно нокътче принципно нямат място в гардероба и сърцето ви.

Виж още: Известни мъже по потници

Когато ви налегнат колебания, имайте предвид, че винаги ще изглеждате по-добре с риза и че е по-добре тя да е с дълъг, пък макар и навит ръкав. Ризите с къс ръкав имат място само в униформеното облекло на военните и на служителите в автосервиз или заведение за бързо обслужване.

Източник: Adme.ru