Британското женско списание Glamour раздаде отличията си на ВИП дами, но имаше и специална награда за Локи от "Отмъстителите"

На 31 години Том Хидълстън принадлежи към новото поколение британски актьори с елитно образование ("Итън", Кеймбридж, театрална академия) и успешни изяви както на сцената, така и в кината, на 3D.

За ролята на злия бог Локи в "Тор, богът на гръмотевиците" го кани режисьорът Кенет Брана, с когото са играли заедно в сериала "Инспектор Валандер".

Тази година братът на Тор се появява като главeн отрицателен герой и в касовия шампион "Отмъстителите", а през есента на 2013-а. ще го видим отново в "Тор-2".

Междувременно Хидълстън се снима и при други големи режисьори като Стивън Спилбърг ("Боен кон"), който го определя като "новия Ерол Флин", а Уди Алън му поверява ролята на писателя Ф.Скот Фицджералд от "Полунощ в Париж". 

Сега е ангажиран и в предстоящия вампирски филм на Джим Джармуш Only Lovers Left Alive заедно с Тилда Суинтън, Мия Васиковска и Джон Хърт.

Сред актрисите с международна известност, лауреатки на "Гламър" тази година, са Виола Дейвис, София Вергара (най-добра комедийна актриса в сериала "Модерно семейство"), Лия Мишел (любима американска тв актриса в "Клуб Веселие").

Актрисата Джесика Алба взе приза за предприемачество с фирмата си The Honest Company, насочена към осигуряването на домакински, бебешки и козметични продукти без токсични вещества.

При певиците награди имаше за Джеси Джей, Кели Роуланд (тв личност на годината като съдийка и менторка в британския X Factor), Флорънс Уелш (като група на годината) и Кайли Миноуг - наградена за цялостен принос.

Лили Колинс (Снежанка от "Огледалце, огледалце") бе отличена за пробив, певицата Дион Уоруик, която е на сцената вече половин век - като икона, а Ева Лонгория от приключилия през май сериал "Отчаяни съпруги" получи приза "Вдъхновение".

Донатела Версаче, която дойде с дъщеря си Алегра, стана моден дизайнер на годината