Моделът Андрей Пеич твърди, че в дамското облекло има по-малко ограничения и определено се забавлява повече, когато дефилира с женски дрехи

Запознайте се с Андрей Пеич. Когато го видите смело разгърден на модния подиум, първоначално се питате защо тази манекенка няма бюст... Роден е в бивша Югославия през 1991-ва, а по-късно емигрира в Австралия, но кариерата му в модата тръгва от подиума в Париж.

Андрей открива жената в себе си на 14, когато установява, че колкото повече се опитва да се впише в момчешката среда, толкова повече му се подиграват. Свободата дошла под формата на

шишенце перхидрол, което превърнало кестенявото хлапе в блондинка

Всъщност той винаги се е чувствал като аутсайдер, разказва за него британският в. "Гардиън". Роден е в босненския град Тузла, майка му е босненска сръбкиня, съдийка по професия, а баща му - хърватин.

Когато е едва на два месеца, избухва етническите сблъсъци и гражданската война - а семействата на родителите му се смразяват, което кара майка му да забегне в Сърбия с Андрей и по-големия му брат.

Заедно с баба си живеят в бежански лагер, а междувременно баща му, икономист, получава развод без тяхно знание.

"Най-голяма травма са ми причинили натовските бомбардировки -

спомня си той. - Бях 7-годишен и бомбите падаха съвсем недалеч от нас. Живеехме в страх."

Местят се в Австралия, когато той е на осем. Щом възприема стила "андрогин", майка му първоначално се опасява да не му се случи нещо лошо, но постепенно започва да го подкрепя.

А дали са го ухажвали хетеросексуални?

"За гей мъжете съм прекалено женствен... А другите обикновено се шокират, но не реагират с агресия и един голям процент от тях дори се заинтригуват още повече." А момичетата? "Да, получавам внимание и от двата пола."

Той самият не се възприема нито като гей, нито като хетеросексуален. Смята обаче, че определението "транссексуален" не му приляга особено точно, защото, по думите му, не изпитва желание да бъде жена.

На младини за образец му служат Дейвид Боуи и Бой Джордж,

идолът му сред топмоделите е Кристен Макменами,

а любимите му дизайнери са Алекзандър Маккуин и Тиери Мюглер.

Кариерата му потръгва в Париж, където дефилира в ревютата с мъжка мода на Марк Джейкъбс, а Жан-Пол Готие го наема и за мъжките, и за дамските си колекции. 

Твърди обаче, че от това печели не пари, а медийно внимание. Затова в бъдеще може да тръгне по стъпките на майка си - заради манекенството се отказал да учи право, но не изключва в някакъв момент отново да се ориентира към тази област.

Вероятно би бил добра реклама за българската песен на Евровизия 2012, защото за него "любовта няма граници".