Целта на двамата депутати е да отворят партията за млади хора с идеи

БСП става мол за леви идеи. Новият проект цели отваряне на БСП и насочването ѝ към младите. Това обяви депутатът от "БСП лява България" Мая Манолова в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Молът като нов символ на БСП

"Молът на БСП е мястото, където всеки може да намери нещо. Молът като модерна търговска сграда е мястото, където могат да се продават и купуват идеи за развитието на БСП", обясни Манолова.

Заедно с колегата си от БСП Кирил Добрев те извадиха лего модел на постройката, която трябва да символизира плана.

"Можеше да изберем площадка, платформа, но се спряхме на "мол", за да привлечем младите, образованите, лидерите, мислещите хора към БСП. Чрез кастинг на идеи ще привлечем младите хора", разказа Манолова.

Проект за инвестиране на време и доверие

Според нея това социален проект, в който хората ще инвестират, но не пари, а време и доверие. Тя заяви още, че БСП трябва да се превърне от мавзолей на социализма в живо място за диалог, като целта е преди местните избори проектът да бъде разработен пилотно в общините.

Кирил Добрев потвърди, че само с приток на млади хора може да се промени БСП. "Докато тези хора на си отидат по физически път, нищо няма да се промени, подчерта той и отрече да има намерение да разцепва БСП. "Дори да я реформирам се отказах", заяви Добрев. "Със сигурност не можете да промените дядо си и баба си. Но със сигурност можете да промените техния дом така, че да стане привлекателен той за младите", обясни още той.