Малко след като навърши 55 "материалното момиче" оглави класацията на сп. "Форбс" за най-печелившите знаменитости през последната година

Печалбата на Мадона за периода от юни 2012 насам се изчисляват на 125 млн. долара, като повечето се дължат на турнето в подкрепа на последния й албум MDNA - най-касовата концертна обиколка в света за миналата година, донесла над 300 млн. долара приходи.

Резултатът е личен рекорд за Мадж, която тази година стана милиардерка. Допълнителни постъпления в касата й идват от модни продукти, например облекла и парфюми, а също така като дивиденти от различни инвестиции.

Рита Ора обикаля Лондон в рекламите за новата колекция с марката Material Girl - модната линия на "оригиналното материално момиче" Мадона и дъщеря й Лола

От "Форбс" коментират, че постижението на Мадона в тази възраст е доказателство, че успешната музикална кариера води до висока възвращаемост. За нея това е и личен рекорд спрямо 110-те милиона от 2009 г., макар че не успява да достигне Опра Уинфри с нейните 165 млн. от миналата година.

Виж още: Мадона влезе в третата възраст! А ето каква беше на младини

Според изданието Лейди Гага, която е номер 10 в списъка, неслучайно копира стратегията на двойно по-възрастната си колежка и световното турне Born This Way Ball, сред чиито спирки бе и София, има значителен принос за статута й на най-печелившата млада знаменитост, с 80 млн. долара годишно.

Холивудският режисьор и продуцент Стивън Спилбърг заема второто място в класацията на "Форбс" със 100 млн. долара годишна печалба към юни т.г. - главно приходи от миналите му касови филми като "Извънземното" (1992) и "Джурасик парк" (1993), който тази година излезе отново по екраните на 3D.

"Джурасик парк" излезе отново в кината на 3D през 2013 г., а сцената с тиранозавъра и джипа се нареди сред 15-те най-добри специални ефекта в киното в анкета на сп. "Емпайър" сред доайените в бранша

Третата позиция според "Форбс" си поделят с 95 млн. долара писателката Е.Л. Джеймс ("Петдесет нюанса сиво"), радиоводещият Хауърд Стърн и продуцентът Саймън Кауъл (The X Factor), които съдийстват съответно "Америка търси талант" и "Великобритания търси талант".

Виж още: Кои звезди печелят най-много в телевизията

В десетката са още и авторът на романите за детектив Алекс Крос - Джеймс Патерсън, вече най-продаваният писател на всички времена, продуцентът Джери Брукхаймър и режисьорът на "Трансформърс" Майкъл Бей, който снима филм 4 от поредицата.

Екипът на "Трансфомърс-4" в първата снимка "зад кадър" от екшън продукцията, която се очаква в кината на 27 юни 2014 г. От ляво на дясно: Джак Рейнър, Марк Уолбърг, асистент-операторите Кейси "Моржа" Хауърд, Джон Кейрис и Лукаш Байелън, режисьорът Майкъл Бей и операторът Амир Мокри