Освен че определи Мира Радева за царицата на купона й, гост-звездата оцени най-високо и лютеницата, приготвена с участието на социоложката

Харесах всички, бяха много хубави, уточни все пак дипломатично Парис Хилтън, помолена да каже мнението си за дегустираните лютеници.

Приготвянето на традиционната зимнина, в буркани с етикет "домашна лютеница Paris", беше първата мисия на съквартирантите от "ВИП брадър 2013", които бяха разделени на два отбора.

За главни готвачи бяха определени певицата Йоана и порноактрисата Еделвайс, но командните функции скоро бяха делегирани на техните помощници, съответно Мира Радева в отбора на зелените престилки и Ваня Червенкова при сините.

Повече за лютеницата - в Kulinaria.bg, където ще откриеш и рецептата за домашна лютеница

Важна се оказа и презентацията. В зеления тим с тази задача се нагърбиха Пламен Медаров и Мариан Кюрпанов, който обясни на г-ца Хилтън, че са украсили бурканите с "диаманти" в нейна чест. 

Другият отбор беше заложил на изобилието с три различни вида лютеница, представени от Павел Чернев, който трябваше да отговаря на трудни въпроси за използваните подправки (кимион и дафинов лист). За съжаление се оказа, че макар да обожава кетчуп, Парис Хилтън не обича чесън, който е основна съставка в пикантната версия.

Все пак американката прояви интерес към местния специалитет и дори поиска да вземе рецептата. Накрая се разцелува с всички и направи комплимент на Лияна за парфюма й. Победените обаче се нацупиха, защото разбраха, че противниците им са ползвали тайно пасатор...

Виж още: Парис Хилтън дойде да диджейства, хвали ни в "Туитър"

Основната интрига през седмицата - освен краткото гостуване на Парис Хилтън, която си замина след малко повече от две денонощия у нас, - бяха първите номинации. След първата елиминационна игра, за която съквартирантите бяха облечени в мечешки костюми, номиниран се оказа капитанът на изгубилия отбор на кафявите - Мишо Шамара.

Лидерката на победилите "бели мечки" Станка Златева пък стана глава на Къщата за седмицата и получи право да осигури имунитет на двама души. Шампионката се спря на отличилите се в играта Тервел Пулев и Ваня Червенкова, която беше натоварена да отгатва правилните отговори.

Най-много номинации от съквартирантите получиха Еделвайс, обявена от повечето за некомуникативна, и кученцето й. В карето, застрашено от изгонване, попаднаха още Мариан и половинката на Мира Радева - Иво, а зрителите са призовани да подкрепят фаворитите си с положителен вот.

Преди обаче някой от номинираните да напусне шоуто, от Къщата още в четвъртък се изнесе "принц" Ангел Рашков. Новината бе съобщена в края на епизода от водещата Алекс Сърчаджиева.