Какво е общото между ренесансовия художник, скулптор, архитект и изобретател - и най-популярните герои на "Ди Си комикс"?

Свързващото звено е сценаристът Дейвид Гойър. Напоследък той създаде сериала "Демоните на Да Винчи", чийто втори сезон ще гледаме догодина.

Историческото фентъзи следва "неразказаната" история на най-прочутия гений в света, Леонардо да Винчи (Том Райли), по време на буйната му младост във Флоренция през XV век.

Във филмографията си Гойър има и доста комиксови адаптации - като съавтор в хитовете на Кристофър Нолан "Батман в началото" и "Черният рицар" и сценарист на актуалния "Човек от стомана".

Тези дни на фестивала "Комик кон" в Сан Диего беше потвърдено, че Гойър работи и по продължението на историята за Супермен, което ще включва друг популярен супергерой - Батман.

Остава да видим кой ще се превъплъти в Човека прилеп, тъй като Крисчън Бейл обяви, че "Черният рицар: Възраждане" (2012) е неговото трето и последно участие в тази роля.

След това, по примера на "Марвъл" с техния мегахит "Отмъстителите", супергероите на "Ди Си" ще се съберат в общ филм - "Лигата на справедливостта" (Justice League), планиран за 2017 г.

Батман и Супермен вече са били заедно на екран, но в анимационния сериал за Лигата отпреди няколко години, дело на "Уорнър брос" и "Картуун нетуърк".

На хартия партньорството им датира от 1954-та, когато излиза комиксът World's Finest, а в "Черният рицар" на Франк Милър (1986) вече са от двете страни на барикадата, припомня "Холивуд рипортър".