Леонардо ДиКаприо вярва, че актьорите са готови да се изложат, за да получат роля

Докато дискутираше преклонението пред майка си, номинираният за "Оскар" актьор каза пред британския вестник "Сън": "Осъзнах, че няма да променя посоката на историята. Аз съм актьор, правя филми, това е всичко. Трябва да знаем, че сме просто смешници, готови на всичко, за да ги наемат."

Тези, които гледат на актьорската и режисьорската професия като форма на изкуство, вероятно няма да се съгласят с изказването на ДиКаприо, което е малко изненадващо, след като сме го виждали в социални и политически проекти като "Кървав диамант" и "Пътят на промените".

Коментарите на ДиКаприо бяха повторени и от други актьори от холивудската А-група като Джони Деп, който каза пред "Венити феър", че докато киностудиите му плащат "смешни пари", той ще продължава да прави филми като "Алиса в Страната на чудесата" и като че ли безкрайния "Карибски пирати".

Самоиронизиращият коментар съвпада с повторното пускане на филма, който превърна Леонардо във филмова звезда. След 15 години "Титаник" се завръща в кината на 3D, а ДиКаприо призна пред "Сън", че е нямал никаква представа как ролята на Джак ще промени живота му.

"Бих искал да кажа, че предрекох как "Титаник" ще стане един от най-големите хитове в филмовата история, но не го направих. Дори се чудих дали да приема ролята изобщо - разкрива той. - Устоях на предложението доста време, защото ми бяха предложили роля и в "Буги нощи"."

Лесно е да си представим как кариерата на ДиКаприо поема в съвсем различна посока, ако той бе решил да изиграе порноактьора от 70-те Дирк Диглър вместо злочест любовник. 

"Фактът, че Кейт Уинслет каза "да", наклони везните - продължава той. - Тя беше изключителна. Подкрепяхме се през цялото време."

Официалната премиера на "Титаник 3D" е през април.