Най-елитният от 25-те административни района на южнокорейската столица е известен като местния Бевърли хилс

Това лято Каннам бе възпят в сензационния хит Gangnam Style, който към днешна дата е гледан близо 300 млн. пъти и вече влезе в книгата на рекордите "Гинес" като най-харесваното парче в YouTube.

Негов автор и изпълнител е 35-годишният рапър Сай, който се подвизава в корейския поп вече повече от десетилетие. Той е измислил и хореографията на клипа - имитация на конска езда, заради която медиите нарекоха парчето новата "Макарена".

В Каннам живеят политици, певци и други известни личности; там се намират и седалищата на корпорации, банки, финансови компании.

Според самия Сай жителите на квартала не парадират, че са оттам - правели го само позьорите и песента му пародира именно техния стил.

По-рано този месец той бе награден от общинската управа с плакет и провъзгласен за специален посланик на Gangnam по света.

Не така обаче реагираха местните власти в Ел Монте, щата Калифорния, където уволниха 14 спасители от "Паркове и отдих", защото в извънработно време използвали служебен инвентар, за да запишат клипче, вдъхновено от видеото на Сай.