Освен Станка Златева, в Къщата до самия финал на 16 ноември, със сигурност остават Тервел Пулев, Мариан Кюрпанов и любимецът на зрителите Пламен Медаров.

Четиримата събраха най-много гласове по време на последните номинации лице в лице, в които съквартирантите трябваше да посочат кой според тях заслужава да спечели титлата "Любимата звезда на България". Този път им бе позволено да номинират дори самите себе си.

Застрашени да напуснат следващата седмица са Мира Радева, Лияна, Ваня Червенкова, Стойко Сакалиев и Ирина Флорин, които получиха най-нисък положителен вот.

Двамата олимпийски медалисти от Лондон 2012 Тервел Пулев и Станка Златева бяха фаворити от самото начало. Боксьорът номинира себе си и шампионката по борба, защото и двамата са тръгнали от немотията, имат по много операции, но въпреки това не са се предали, а качества като честност, откровеност и позитивност не са им чужди.

Станка Златева в последната номинационна игра, наречена "Горе главата", в която съквартирантите бяха призовани да активизират своето въображение и бързите си реакции в нестандартна игра на думи

Мира Радева аргументира номинирането на Мариан заради неговата всеотдайност, партньорство, обичливост - и защото опитва да се грижи за всички в Къщата. Социоложката посочи и Пламен заради неговата дързост и смелост, които според нея никой друг от участниците в този сезон не притежава.

Той беше провокатор, но ни караше да гледаме на света по друг начин, обоснова се Мира и изтъкна, че без него съквартирантите щели да умрат от скука.

Финалът на "ВИП брадър 2013" е другата събота, а в понеделник, 18 ноември, Къщата отваря врати за нови съквартиранти и втория сезон на "Биг брадър All Stars".

Вътре вече са плеймейтките Златка Димитрова и Златка Райкова, известни още като Черната и Русата Златка. В началото на тази седмица блондинката бе изненадана приятно от приятеля си, ММА боецът Георги Валентинов, който влезе в шоуто веднага след отпадането на Мишо Шамара.

Георги Валентинов, изловен от папараците на предаването "Поверително от N.L." за броя от събота, 9 ноември, в който се припомнят и всички бивши любовници на Русата Златка