Днешните деца имат на разположение безкрайно много възможности за забавления.

Ограничения в това отношение няма никакви, което напълно елиминира шанса да скучаят през уикенда и да не се чудят по какъв начин да запълнят свободното си време. Лего е сред любимите им игри. Можем да ги открием в доста разновидности – логически, приключениски, супер герои, на тема архитектура, състезателни и др. 

Какви са ползите от играта с LEGO конструктор

Подходящи са за деца над две години и са съставени от различни на брой части (тухлички). Предлагат се в различни размери и могат да бъдат намерени предложения с конкретна тематика, разказват от онлайн магазин ozone.bg. Не е никак случайно, че толкова много хора обичат LEGO конструкторите – те развиват умения като креативност, тактическо и логическо мислене, както и подобряват концентрацията у децата.Всички тези техни преимущества ги класират като една от най-често купуваните играчки за деца.  

Комплектите Лего са толкова популярни, защото са подходящи за цялото семейство и са прекрасен вариант, ако искаме да ангажираме вниманието на детето си в спокойни и градивни занимания. Освен забавни тези игри са и образователни, което ги прави отличен избор за хлапета в предучилищна и училищна възраст.

От колко части могат да се открият

Многообразието от LEGO конструктори може да ни се строи и доста объркващо, ако не сме сигурни с кой точно вид искаме да се сдобием. За да се превъплъти детето напълно в ролята и на строител, е нужно да има на разположение подходящ според възрастта, пола и интересите си комплект – ще откриете модели до 99 части, от 100 до 249 части, от 1000 до 1999 части, както и такива до 4999 елемента.

За кого са подходящи

Ако често се питате кой си купува LEGO конструктори, е добре да знаете, че както малки, така и големи предпочитат да се занимават с подобен вид игри. Те са увлекателни, интересни, с тях е невъзможно да скучаем, което ги прави задължителни за всеки дом. Лего комплектите са подходящи за малки деца, тийнейджъри и възрастни хора, като изборът им би следвало да бъде направен с оглед на предпочитанията за серия или тематика, годините и търсената сложност.

Кои са най-купуваните видове

Тенденции има и при LEGO конструкторите. Сред най-актуалните към днешна дата са предложенията на тема:

  • Уолт Дисни – тяхната слава е непреходна, което ги класира като топ продукт на всички времена;
  • Хари Потър – едно изключително добро решение за LEGO конструктор, което ще се хареса на цялото семейство;
  • Междузвездни войни – предпочитани са най-вече от момчета, но не е изключено и вашата малка принцеса да изяви желание към този модел на Лего.

Станете част от света на Лего и се насладете на едно приятно време у дома. Поръчайте онлайн и се възползвайте от по-ниските цени и експресната доставка.