Банкерът пусна списъци с хората, които са го посещавали

"А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!" Такава закана отправя бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев в писмо до медиите, към което има прикачени сканирани копия от десетки страници на тетрадка, в която са записвани имената на посетителите в централата на Корпоративна търговска банка (КТБ) на бул. "Цар Борис Трети".

Писмото е подписано с името на банкера, но е от адрес в gmail.com.

Десетки посетители на ден са идвали в централата на банката в различните периоди от 2013 г. и 2014 г., като сред тях личат имената на политици, представители на държавни институции, бизнесмени, журналисти, пише "Дневник".

#Кои

Линк към документите

Сред тях е и това на депутата от ДПС и член на парламентарната комисия за КТБ Йордан Цонев, който в интервю по Нова ТВ вчера заяви, че Цветан Василев е този, който е създал и управлявал банката като финансова пирамида.

Освен него в списъка попадат председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, Явор Куюмджиев от БСП, Румен Петков от АБВ, бившият лидер на ДСБ Иван Костов, бизнесменът и кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки, издателят Петьо Блъсков и много други.

Самият Василев обобщава съдържанието на списъците:

"Политици и не толкова (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя "хотелиери" (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор "Сигурност", синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти".

Банкерът посочва още, че целта му е да убеди обществеността как "всички тези хубавци от "елита" (...) висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща".

Виж още: Цветан Василев и Иван Искров в дует

Ето и целият текст на писмото на Цветан Василев:

"Уважаеми дами и господа,

Обръщам се към вас като представители на информационни медии, за да осветля важен акцент от случващото се в продължение на почти една година с КТБ АД.

Вероломното покушение, което беше извършено срещу банката от политико-икономически кръгове, следствие, прокуратура и съд, както и БНБ, НАП и всевъзможни други държавни институции, доведе до неминуемия й крах. Крах, който коства много на депозантите в банката, както и на държавата, поради злия умисъл или безхаберие на лицата, които я управляват.

Върху гърба на една от малкото национално отговорни български банки се упражняваха знайни и незнайни герои, които в изобретяването на издевателства спрямо нея надминаха и средновековната Инквизиция.

И всичко това ставаше пред очите на обществото, което беше умело заблуждавано за истината около банката от сътворителите на нейното убийство, диригентите му и техните изпълнители. Следвайки заповедите, издавани от бункера "Берлин", те и досега крият от българските граждани какво всъщност причиниха на банката.

Но не затова е целта на настоящото ми писмо. С него искам да обърна внимание на един друг аспект – този за морала и ценностите на днешния политически, икономически и всевъзможен "елит" в България.

По време на реализирането на зловещия сценарий срещу КТБ АД много политици, финансисти и икономически експерти неведнъж повтаряха, че случващото се с банката не е реално и че е дирижирано от два политико-икономически кръга, както и от техните лакеи в следствие и прокуратура. Постепенно обаче тази обективно изразявана защита се превърна в спорадични вопли, след това в тихи стонове и към днешна дата изцяло заглъхна.
Цветан Василев пусна списъци кой го е посещавал в банката

Както съм имал възможност в предишни мои интервюта да заявя – не политиците са ме създали. От мен те, особено нагло и арогантно, се възползваха. Паразитираха върху мен и за да опазвам КТБ АД, съм се принуждавал да им правя услуги дълги години. Когато отказах да продължа – те просто убиха банката. Активни участници и мълчаливи съучастници бяха всички.

И всички ме предадоха.

Политици и не толкова (социалисти, патриоти, демократи, либерали, реформатори), бивши и настоящи министри, бизнесмени и не толкова, одитори, братя "хотелиери" (сега участващи в плячкосването на БТК), тв шефове, журналисти, субекти, ръководили дълги години сектор "Сигурност", синдикалисти, мастити фармацевти, издатели, енергийни шефове и експерти.

Всички.

За тях Цветан Василев се превърна или в демона, ограбил хората, или просто спря да съществува.

Тези другари много бързо забравиха времето, когато, както вече съм казал, се редяха на опашки и чакаха със седмици пред кабинета ми, за да ме видят.

С каква цел – сами ще си отговорите. Каква работа би могъл да има при мен един политик например? И каква работа би могъл да свърши за средна продължителност на среща 5-7 минути?! И изобщо срещал ли се е с мен или само със секретарката ми, за да се запознае след това със съдържанието на един плик? Досещате се за какво говоря, нали?

С видеото на добре пеещия гуверньор мисля, че показах достоверността на твърденията ми, че целият този "елит" паразитираше върху мен и КТБ АД. Сега давам ново доказателство – факсимилета от пропускателните тетрадки за последните около две години, за да се убедят хората, че всички тези хубавци от "елита", казващи им кое е вярно и кое не, висяха редовно при мен с искане за това и онова и най-вече – за онези неща.

Факсимилетата се съдържат в линковете, които прилагам по-долу. Не ги качвам в личния си сайт поради ежедневните опити да бъде хакнат, за да ме спрат да говоря истината. Но няма как да ми запушат устата.

Изпращам това писмо и на недоброжелателни медии с единствената цел истината за тези, които облъчват обществото с тезата "Цветан Василев окраде банката и избяга", да стигне до възможно по-голяма част от него.

А на паразитите ще кажа едно – истинското шоу тепърва предстои!

14.05.2015 г. Цветан Василев"

Източник: "Дневник"