Организаторите очакват десетки хиляди души да посетят събитието, с което "Шоуто на Слави" агитира за референдума

Центърът на София ще бъде блокиран за повече от денонощие заради концерта на Слави Трифонов, който ще се състои в събота вечерта и ще е с вход свободен.

От тази нощ до неделя сутринта се забранява движението в района на Орлов мост - по бул. "Цариградско шосе" в участъка между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и алея "Яворов".

През целия съботен ден движението в столицата ще бъде кошмарно, защото следобеда се затваря и булевард „Евлоги и Христо Георгиеви", и частта на бул. "Цар Освободител" от кръстовището при Софийския университет до Орлов мост. При необходимост движението ще се забрани и по съседната ул. "Цар Иван Асен II".

Концерт-митингът в подкрепа на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави", започва в събота в 19,00 ч., а сцената ще бъде разположена по диагонал на сградата "Царевец" и ще гледа към хотел "Плиска".

Организаторите очакват десетки хиляди души да присъстват, а към вчерашния ден 16 хил. бяха потвърдили присъствието си във фейсбук страницата на събитието.

От столичната полиция увериха, че са взели драконовски мерки, за да гарантират сигурността на хората. Освен охранители и цивилни полицаи МВР ангажира и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) да пази концерта.

Около мястото на събитието ще бъдат разположени 22 контролно-пропускателни пункта, през които хората ще бъдат проверявани за обемисти багажи и забранени предмети. Няма да се допускат пияни и неадекватни хора. Ще има 4 обособени пункта за евакуация, 4 линейки, а по всички алеи на Борисовата градина ще пазят полицейски групи.

Източник: в. "Труд"