Представители на тази зодия са родените през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990 и 2002 г.

Според характеристиката на знака от китайския зодиак, описана в MagicAura.com, Конят е роден под знака на елегантността и усърдието. Той е приятен, очарователен и обикновено много популярен. Обича да се среща с хора, да посещава празненства и други светски събития.

Има жив характер и му допада да бъде център на вниманието. Притежава добри лидерски качества и буди възхищение със своята прямота и честност. Говори увлекателно и убедително, има слабост към споровете и дебатите. Умът му е удивително подвижен и той може да асимилира фактите забележително бързо.

Конят има огнен темперамент и макар че избухванията му не траят дълго, той нерядко казва неща, за които по-късно съжалява. Освен това не умее да пази тайна.

Виж още: Диви коне препускат... в песни

Конят има много интереси и се занимава с най-разнообразни дейности. Понякога се залавя с толкова много неща, че разпилява енергията и няма време да ги доведе докрай. Той често променя интересите си и непрекъснато се увлича по последната мода или по "нещо", докато не се появи друго - по-привлекателно.

Конят също така обича да има известна свобода и независимост в нещата, с които се занимава. Мрази да бъде ограничаван от дребнави правила и наредби и обича, доколкото е възможно, да отговаря за постъпките си единствено пред себе си. Все пак независимо от свободолюбието си, в множеството си начинания предпочита да чувства подкрепата на околните.

Фотогалерия: Бижута за годината на Коня

Благодарение на таланта и приятния си характер Конят може да постигне много в живота. Обича предизвикателствата и работи методично, без умора, но ако нещата тръгнат в нежелана за него посока или ако се провали, му е необходимо много време, за да се съвземе и започне всичко от начало. Успехът е всичко за Коня. Неуспехът означава катастрофа и унижение.

Родените под този знак обичат разнообразието и нерядко опитват много професии, преди да се спрат на някоя. Дори и тогава те не престават да се оглеждат за нещо още по-добро. Конят е неспокоен по природа и лесно се отегчава, но се справя отлично в области, които му осигуряват достатъчна свобода на действие и изискват контакти с много хора.

Въпреки че родените под този знак не се стремят да трупат богатства, те се грижат за парите си добре и рядко имат сериозни финансови проблеми.

Виж още: Конят като филмова звезда

Конят обича да пътува и да посещава нови и далечни места. Поне веднъж в живота си той се изкушава да поживее известно време в чужбина и благодарение на способността си да се приспособява, се чувства добре, където и да отиде.

Той обръща голямо внимание на външния си вид и обикновено носи елегантни, пъстри и отличаващи се дрехи. Привлекателен е за противоположния пол и често има много връзки, преди да се обвърже. Той е верен и грижовен към партньора си, но независимо от това, желае да запази известна свобода и независимост, за да се занимава с хобито си и с нещата, които го интересуват.

За него са особено подходящи родените под знака на Тигъра, Козела, Петела и Кучето. Конят също така се разбира със Заека, Дракона, Змията, Свинята, а също и с представителите на своята зодия, но би сметнал Вола за твърде сериозен, за да му допадне.

Освен това няма да са лесни и отношенията му с Маймуната и Плъха; Маймуната е много любопитна, а Плъхът търси сигурността - и двете зодии трудно ще изтърпят независимостта му.

Въпреки че Конят може да проявява упорство и егоцентризъм, по природа е грижовен и с желание оказва помощ на околните. Притежава развито чувство за хумор и обикновено прави добро впечатление, където и да отиде.

Ако съумее да победи донякъде непостоянния си характер и да овладее изблиците си на гняв, той би постигнал много от целите си. Заобиколен от приятели, би се занимавал с най-различни дейности. Животът му не може да е скучен.

Източник: MagicAura.com

До настъпването на годината на Дървения кон на 31 януари, близо 12 месеца, властваше годината на Змията."Троя" (2004) е по Би Ти Ви синема на 10 февруари, понеделник, в 21 ч.