Моделът издава автобиографична книга, в която говори за противоречивия си живот.

Проблемни връзки, проблеми с килограмите и проблеми с наркотиците са само част от негативите, свързани с Кейт Мос.

За част от тях говори самата тя в новата си книга "The Kate Moss Book".

Кейт разказва за нервен срив след култовата й рекламна кампания за Calvin Klein с Марк Уолбърг, в която позира гола тъкмо навършила 18. 

"Изобщо не исках да правя тези снимки. Седмици след това не бях на себе си и не можех да стана от леглото. Отидох на лекар и той поиска да ми даде валиум. Тогава Франческа Соренти (майката на известния моден фотограф Марио Соренти) не ми позволи да пия такива неща," разказва Мос. 

Супермоделът започва кариерата си на 14. "Тогава бях толкова малка и крехка, но никой не се интересува от психическото ти състояние. От теб се изисква да работиш. Когато отивах на снимки при Стивън Майзел, ме взимаше лимузина от нас. Това ми идваше в повече. Сега виждам 16-годишни модели, които не биха се съблекли, но по моето време, ако не го направиш, вероятно няма да те наемат отново," споделя още тя. 

Блондинката разказва, че никога не е употребявала хероин. Много хора обаче помнят паметната 2005 година, когато на 15 септември първата страница на Daily Mirror бе украсена от Кейт Мос, заснета да взима кокаин.

В автобиографичното четиво моделът пише още, че Джони Деп е причината тя да се справи със славата. Двамата имаха тригодишна връзка.

"Не се оплаквай и не давай обяснения" е най-важният съвет, който Мос получила от него и го спазвала и до днес. Затова и не използва нито Twitter, нито която и да била социална мрежа.

"Не искам хората да знаят истината през цялото време. Това запазва мистерията."