На 55-годишна възраст надарената с глас и бюст певица от дует "Ритон" украсява корицата на българския "Плейбой" за декември 2013

Катя, която е менторка на "старите звезди" в "Музикална академия", е лице на колекционерския "облечен" брой (non-nude, т.е. без голота). Под заглавие "Играем текстилно" са представени прикритите фотосесии за Мъжката библия и на американски знаменитости.

В декемврийския брой, в продажба от средата на тази седмица, интервю пък дава половинката на Катя - Здравко, който също участва в "Музикална академия", но като член на журито.

"Още през 80-те искаха да ме снимат гола в киното. Тогава отказах и се разминах с кариерата на актриса. Преди 10 години ме поканиха в "Плейбой", но аз прецених, че имам и други качества, освен че гола изглеждам добре", споделя Катя пред в. "Преса" и допълва: "Никога не съм имала нужда от преживяването да ме видят гола."

Пред в. "Труд" главният редактор Христо Запрянов уточнил, че певицата е позирала пред фотографа Ивайло Станев - но не в обичайната за "Плейбой" голота. Щеше да е цинично Катя да е разкрачена и разхвърляна, обяснява шефът на мъжкото списание у нас.

Виж още: Мъж на корица в "Плейбой"

Българското издание не за пръв път снима ветеранка от естрадната сцена - Лили Иванова засне фотосесия още за дебютния брой през 2002-ра, но тя бе отпечатана на вътрешните страници, а корица стана Юлиана Кънчева.

Катя и Здравко в студиото на "Жените говорят" по Тв7. Заедно още от студентските си години в Консерваторията в средата на 70-те, дует "Ритон" вече над 35 години са една от най-стабилните двойки в родния шоубизнес