Втора седмична победа за Къци Вапцаров в "Като две капки вода" с хит на Слави Трифонов (видео)

Къци Вапцаров отбеляза достойно Първи април - на тази дата той представи книгата си с вицове, а предишната вечер спечели още една седмична победа в "Като две капки вода".

След пожъналото овации превъплъщение в Лили Иванова, за което се наложи да обезкосми краката си, сега шоуменът влезе в ролята на своя колега Слави Трифонов.

Фотогалерия: Къци Вапцаров влиза в роли

Изпълнението на фолкхита "Нека ме боли" му донесе първото място за вечерта в конкуренция със Стефания Колева, дегизирана като Алис Купър. Тя имаше най-висока оценка от журито, но зрителският вот надделя, като го превърна в един от фаворитите на новия сезон заедно с Антоанета Добрева-Нети. Задачата му за следващия понеделник е Джордж Майкъл.

Въпреки че други участници се остригаха нула номер заради шоуто, Къци бе умело гримиран и бе опазил косата си за днешната премиера.

Сборникът "Вицовете на Къци" включва 500 негови статуса от социалните мрежи и графичното оформление неслучайно имитира профил във "Фейсбук". Снимката на корицата е от участието му в "Стани богат" в тандем с Димитър Ковачев-Фънки, негов бивш съквартирант във "ВИП брадър".

Фънки, който беше специален гост на представянето, коментира: "Пожелавам успех на книгата. Може би не ми личи, но имам богата колекция от книги и тази ще прочета с удоволствие."

Шоуменът, който това лято навършва 51, разказваше смешки още докато водеше тв играта "Риск печели, риск губи" преди близо 20 години. Подобно на миналогодишните звезди в "Като две капки вода" Албена Михова, Станимир Гъмов и Милица Гладнишка, той е завършил актьорско майсторство за куклен театър, но по-късно взима още една диплома от НАТФИЗ - за режисьор.

На премиерата на книгата Бате Енчо - чието участие в друго шоу по Нова телевизия, "Дансинг старс", приключи още в първата седмица, - връчи на колегата си "Оскар" за най-добро разказване на виц.

Не всички обаче харесват чувството му за хумор - във "Фейсбук" има група "Да помогнем на Къци Вапцаров да спре да разказва вицове", а циркулира и следният анекдот по негов адрес:

"Къци влиза в последния епизод от "Под прикритие". Разказва виц и всички умират."