Планинското колоездене набира все повече популярност в България и навсякъде по света

Все повече хора използват колелото като средство за предвижване в градска среда и извън нея. Всеки осъзнава какво е удобството на този вид транспорт, а също и безспорните му полезни ефекти за поддържане на добра физическа форма.

Но има един вид каране на колело, който постепенно се превръща просто от хоби в начин на живот. Това е карането на колело в планината, едно несравнимо преживяване, което те зарежда с адреналин и позитивна емоция. Освен всичко останало, то е прекрасен начин да прекарваш свободното си време в компанията на добри приятели, наслаждавайки се на чудесата на природата.

Няколко думи за това какво е необходимо, за да караш планински велосипед. Обърни сериозно внимание на екипировката. Тя е важна част от преживяването и е нещото, от което ще имаш най-голяма нужда, за да си изкараш добре. Не пести, когато става дума за екипировка, от нея зависи животът и здравето ти, както и на другите колоездачи и пешеходци наоколо. Винаги носи достатъчно храна и топли дрехи, ще са ти необходими в някои случаи. Карай само по разрешените пътеки и пази пешеходците, както и природата около теб.

След като си се настроил за каране по планински пътеки, е време да решиш къде точно да покараш. Ето и няколко предложения. Родопите са е място, което предлага чудесни условия за планинско колоездене, интересни пътеки, както и невероятни природни гледки. Можеш да караш и на Витоша, най-близо е до столицата и също предлага идеални условия за колоездене. Не забравяй за Стара Планина, която също е много красива и интересна дестинация.

И последно - няколко съвета как си да организираш трипче с колела из планините в България. Можеш да използваш собствено колело, а също и да си наемеш. Транспорт можеш да използваш всякакъв, най-удобно е с кола, но най-забавно определено е с влака. Тук е мястото да споменем и за един друг начин да организираш трип или да си намериш такъв. Новият сайт 4tripsters.com предлага възможност да организираш или резервираш пътешествия, създадени от хора, които споделят твоята страст към пътуването и приключенията. Ако сам искаш да организираш нещо, ще трябва да направиш подробно описание на пътешествието, за да го харесат. Можеш сам да определиш и цената според преживяването. Идеята е проста и много интересна: да изкарваш допълнителни доходи от това, което обичаш да правиш, като пътуваш и организираш забавни преживявания, срещаш се с различни хора. Сайтът е нов и изцяло на английски, тъй като е платформа, насочена за използване по целия свят.