Календарът на "Пирели" за 2013 официално бе представен тази седмица, но ако се надяваш на голи мацки, ще те разочароваме. Този път фотографът Стив Маккъри улавя социалната трансформация на Бразилия.

Работата му възхвалява красотата и цветовете, които изобразяват душата на южноамериканската държава. Бразилия е в центъра на календара за трети път. Преди това сме я виждали в кадрите на Патрик Демаршелие през 2005-а и на Тери Ричардсън през 2010-а.  

"Опитах се да направя портрет на Бразилия, на пейзажите й, на икономиката й, на културата й, както и на човешкия елемент - казва Маккъри. - Това беше историята, която исках да разкажа през обектива си. За мен фотографията е важен изразителен метод за разказване на големи и малки истории от ежедневието ни."

Календарът на "Пирели" за 2013 включва 34 изображения - 23 портрета на актриси и модели, девет кадъра от ежедневието и две снимки на графити. 

Виждаме 11 модели, актриси и певици, сред които са Изабели Фонтана, бременната Адриана Лима (която е и първата бременна жена в историята на календара), чешкият модел Петра Немцова, тунизийският модел Хана Бен Абдеслем, етиопката Лия Кабеде и американките Карли Клос, Кайли Кун, Самър Рейн Оукс - като всички от тях участват в благотворителни кампании по цял свят. 

Ето и кратко задкулисно видео, което разкрива още повече от мистерията: