Оптимистична и хумористична прогноза за престоящата година през очите на Димитър Георгиев от The Mountain Alive

Новата година ще е изобилна. Изобилна на преживявания, емоции, експанзия. Ще има много опити и успех, и успех, придружен от много опит. Прочетете последното бавно.

През новата година възнамерявам да опитам поне 364 нови неща. Засега преизпълнявам плана.

Новата година ще е разнообразна. Ще има и от солта, и от пипера (черен + червен), и от чубрицата на живота. Всички ще се запознаваме с най-различни хора и ще се оказва, че те се познават и са били на яко място заедно. И ще разказват какво е станало, и ще е било доста интересно. Но не повече от това, което ще се случи после.

През новата година ще видим още невероятни чудеса на живата и неживата природа. Като например дъгата в струята от маркуча на миячите на улици. Аз съм го виждал преди, мисля да го видя пак.

Имам намерение да постигна нирвана през новата година. То и без това бях близо още през миналата.

Имам намерение, също, да спечеля много от хората и хората да спечелят много от мен. Под формата на подаръци, смях, съвети, пътувания, храна.

Имам намерение да спечеля от тотото и да изгубя парите или да ги подаря - случайно.

Ще има много творчество през годината. Всеки ще рисува, свири, пише и проектира живота си. И ще е живот, живян като да правиш изкуство. И изкуството ще е самия живот.

Хората стават по-добри всеки ден и това ще продължи и през новата година. Дори държавните служители вече казват "Приятен ден!" - невероятно, но факт. При тая скорост до няколко години всички ще станат толкова вежливи, че и политиците ще ги хване срам и ще се извинят със срамежлива усмивка. И един прохладно-топъл ден ще им бъде простено.

Природата набира сили и ще възвърне изгубените си позиции през новата година. Затова гледайте вие да сте сред природата, за да не навлезе рязко тя сред вас. Аз предпочитам първото. Мечият човек ще се появи на политическата сцена. Ще се окаже, че е жена.

През новата година ще се случи всичко, за което сте мечтали, което ви се е искало, за което сте се чудили и от което сте се страхували. После ще се окаже, че не си е струвало да се страхувате и ще ви избие на смях.

През новата година ще видим много още изгреви: на изток, на идеи, на озарения, на звезди, на вдъхновение. Ще има още много за разказване, и най-вече за изживяване. Ще изпитаме толкова много неща, които няма да могат да се опишат с думи.

Както беше и през миналата година, но още малко по-добре…

Текстът е взет от блога The Mountain Alive, с който ви запознахме преди време.