Изследване, поръчано от Jacamo - британска компания за мъжко облекло, показва, че когато става дума за дългосрочни партньори, 72% от жените във Великобритания предпочитат "съседското момче", а не мъжът с перфектните мускули

Мъжете вярват, че женският идеал за мъжка красота включва косата на Джъстин Бийбър, лицето на Джерард Бътлър, ръцете на Хю Джакман, гръдния кош на Дейвид Ганди и краката на Кристиано Роналдо. Те обаче не може да са по-далече от истината, информират от A Plus.

"Като цяло мъжете с добре оформени тела се смятат за привлекателни. Често обаче онзи с малко повече излишни килограми по около кръста се оказва предпочитания тип", сочат данните на Jacamo.

Разликата между конкретните възприятия на мъжете и жените хвърля повече светлина върху самоувереността на мъжете по отношение на техните тела. Изследването показва, че близо 62% от мъжете във Великобритания са убедени, че жените по-скоро биха излезли с човек, наподобяващ гладиатор, и когато не могат да отговорят на този критерии, започват да изпитват "силно безпокойство."

Идеалният мъж.

Съдейки по резултатите от изследването, мъжете за пореден път доказват, че нямат представа какво искат жените. Дамите харесват чисто и просто доброто "съседско момче."

Всъщност, жените във Великобритания жадуват за усмивката на принц Хари и косата на комика Джеймс Кордън.

Харесваният мъж.

Изображението по-долу е изградено на базата на резултати от изследване, сравняващо как мъжете и жените виждат женския идеал за мъж.

Източник: A Plus, Jacam, Obekti.bg