Американец надхитря системата и печели напълно законно около 8 млн. долара за 9 години.

Американецът Джералд Селби никога не е бил прекалено запален по лотарийните игри, пише Business Insider.

Седемдесет и три годишният пенсиониран собственик на магазин от Мичиган, който все още предпочита хартията пред компютрите, е играел тото и от време на време си купувал талончета с моментни печалби.

Миналата седмица имената на Селби и още няколко други са споменати в доклад на главния одитор на щата Масачузетс за това как група хората, купуващи по много билети от лотарията на щата, са успели да надхитрят системата. Те обаче са освободени от каквато и да било наказателна отговорност, защото действията им са били законни.

Един ден през 2003 г., докато си купувал безалкохолна напитка в магазин, Селби вижда брошура с реклама на най-новата лотарийна игра на щата Мичиган, наречена Winfall.

Играта е структурирана така, че ако джакпотът достигне 5 млн. долара, но не бъде спечелен, парите се разпределят между уцелилите пет, четири и три числа от изтеглените.

Селби не е бил редовен участник в тиражите на лотарията, но пък е имал бакалавърска диплома по математика.

Така че, според него, му били необходими "около 4 минути", за да осъзнае, че ако човек си купи достатъчно фишове, шансовете да спечели стават неимоверно големи.

"Не можех да повярвам," казва той.

Първият му опит в Мичиган се оказва не особено успешен. Той купува фишове за 2 400 долара и според изчисленията му, би трябвало да има две печалби за по четири уцелени числа, но в крайна сметка уцелва само веднъж четири числа и губи 50 долара.

Следващите му опити са доста по-успешни – 6 300 печалба от фишове за 3 600 долара и 15 700 долара печалба от фишове за 8 000 долара.

Впоследствие той събира близки и приятели, основава GS Investment Strategies, LLC и в следващите девет години използва слабостите на системата. Когато Мичиган закрива играта Winfall, той се мести в Масачузетс, където през 2005 г. започва подобна игра.

Според изчисленията на Селби, за този период групата печели между 7.5 и 8 млн. долара.
Той постъпва разумно, като успява да плати образованието на двама от внуците си в Мичиганския университет.

Що се отнася до него, с част от спечелените пари той си купува злато.

"Смятам, че девалвацията на долара е сигурна," казва Селби.

Източник: Profit.bg,

Е, пуснете си тото. Джакпотът достигна 1 000 000 лева.