Ако сте от късметлиите, открили своята половинка, влюбени буквално до уши и вече искате да градите съвместното си бъдеще, остава един леко притеснителен казус - как да съхраните връзката си такава, каквато е, в толкова динамичното и променливо време?

Ето 10 съвета как да съхраните връзката си в днешно време:

1. Бъдете мили

Демонстрирайте любовта си един към друг по-често. Правете малки, но постоянни мили жестове като да приготвите кафе, закуска, да помогнете с пазара или почистването у дома. Понякога наистина малките неща се оказват големи.

2. Карайте партньора да се усмихва

Открийте какво прави вашата половинка щастлива и се старайте да го правите. Поставете си за цел да доставяте ежедневна радост, независимо дали ще е комплимент, цвете или прегръдка.

3. Не издребнявайте

Истина е, че няма перфектни хора. Дори и най-добрият и благ характер има своите „трески“ за дялане. Не оставяйте тези малки неща да ви ядосват и не се концентрирайте толкова върху тях. Да, може да не мие чинията си след ядене, но е готов да преобърне света за вас. Съсредоточете се върху положителните качества - така ще живеете значително по-лесно и ще се научите да обичате истински.

4. Не се карайте пред приятели/деца

Психолозите твърдят, че когато децата стават свидетели на семеен скандал, това автоматично се асоциира с разпад на семейството и може да нанесе сериозни щети върху крехката психика. Когато сте в компания с приятели, карате всички наоколо да се чувстват неудобно заради вашия скандал.

5. Търсете доброто в партньора си

Хората имаме голям недостатък в навика си да казваме по-често лошите неща, отколкото добрите. Склонни сме да изкритикуваме и за най-малкото нещо, но усилено пестим комплиментите си. Променете това и се радвайте на успехите на своите половинки.

Виж още: Правилата на отворената връзка

6. Не се оплаквайте, не обвинявайте и не засрамвайте

Преди да се оплачете, обвините или засрамите своята половинка, запитайте се сами, как бихте се почувствали вие, ако чуете подобно нещо. Много важен елемент от създаването и съхраняването на една връзка е умението да се поставите на мястото на другия.

7. Изненадвайте с любовни послания

Ако оставите малка бележка с надпис "Обичам те" в сакото или якето на своята половинка, със сигурност денят му ще стане много по-красив. Същото важи и за телефонните съобщения и обаждания.

8. Физически контакт

Тук не става въпрос за сексуалния аспект на физически контакт, а за простото усещане за допир. Прегръщането, галенето и държането за ръце помага за емоционалната връзка между двамата партньори.

9. Семейна вечеря

Независимо дали имате деца или не, създайте си традицията да вечеряте заедно. Ако имате деца, опитайте поне веднъж в седмицата да останете сами за няколко часа.

10. Вярвайте в своя избор

Ако искате да запазите тази връзка, трябва да вярвате, че това е най-доброто за вас. В случай, че се съмнявате за избора си, няма да се отдадете изцяло на партньора си и в някакъв момент това ще се отрази на отношенията ви.

Виж още: 10 типа мъже, които не стават за сериозна връзка

Източник: Tialoto.bg