Продажбата на имот може да бъде както бърза, така и да се проточи много във времето, което обстоятелство, от своя страна, не се харесва от продавача, гледащ собствените си интереси.

Има няколко възможности, чието предприемане може да ви осигури по-бързо прехвърляне на собствеността върху недвижимото имущество. Ако искате да продадете за кратко време дома си, имате възможност да разгледате следните опции.

Продажба на недвижими имоти

Идеи за по-бърза продажба

Ако целите да извършите бърза продажба на имот поради необходимост, не обичате процеси, които се проточват много във времето или сте започнали опити преди дълъг период, но не намирате потенциални купувачи, е добре да преосмислите маркетинговата си стратегия. Важно е да съобразите кои обстоятелства повишават стойността на дома ви и действат върху впечатлението на хората от вашето предложение:

  • Осигурете добър търговски вид на имота – ако при среща с потенциален купувач той забележи сериозно обособени дефекти или липса на добра хигиена, това може да повлияе върху първото му впечатление и да няма последващо такова. Можете да направите разпределение на наличните средства, които сте готови да вложите в изпълнение на целта си да забързате продажбата на имота в две направления: почистване и реновация. Доброто първо впечатление на потенциалния купувач може да наклони везните във ваша полза;
  • Уверете се, че пуснатия за продажба имот достига до повече хора – при пускане на обява в интернет пространството не трябва да се ограничавате само с един сайт или платформа, а използвайте няколко. Подберете снимки с високо качество, които представят имота в добра светлина, подгответе привлекателно описание. За допълнително текучество от потребители, които ще разгледат обявата, имате възможност да я направите приоритетна и платена. Пускайки платена реклама тя ще излиза на първите страници, което е изгодно за вас;
  • Уверете се, че цената, която сте посочили не е прекалено висока и отразява реалната стойност на имота. Посъветвайте се с професионалист по оценка на имущество и коригирайте с конкурентна цена;
  • Направете разпределение на стаите – почистете от излишни вещи, освободете пространство. По този начин помещенията ще изглеждат прилежни и просторни, което може да повлияе на желанието на потенциалния клиент и да извършите заветната продажба.

Защо да се доверите на агенция за недвижими имоти?

Ако търсите бърза продажба на имущество е подходящо да се насочите към агенция за целта. Професионалистите, работещи в конкретната агенция имат опит в покупко-продажбите, знаят как да накарат дома ви да изглежда в най-добър търговски вид и могат да извършват огледи, на които да изтъкват положителните страни по начин, по който да накарат отсрещната страна да повярва и да се замисли над възможността за придобиване.

Освен това, агенциите и брокерите владеят похвати и трикове, чрез които да повлияят на отсрещната страна да склони.

За направата на снимките, които ще бъдат използвани при формиране на обяви, те използват услугите на професионални фотографи, с които си сътрудничат. Чрез професионални снимки впечатлението на потенциалните нови собственици на дома се заформя в положителна насока и се създава впечатление за стриктност, коректност и представителност.

Брокерът или посредникът в агенцията може да ви помогне да достигнете до решение за конкурентна цена, която няма да бъде нито висока, нито ниска и ще предизвика интерес сред аудиторията. Той ще се погрижи да ви осигури краткосрочно постигане на целта и да удовлетвори желанията ви.
Посредниците създават атрактивни реклами и обяви, които да грабнат интереса и да достигнат до възможно най-много потребители по начин, по който вие самостоятелно не бихте могли да го постигнете.